"Penny Dreadful": Φρανκενσταιν, Ντοριαν Γκρέι και Δράκουλας στη μικρή οθόνη, όλα μέσα!

Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2014, 16:25

 

Η θεά Εύα Γκρίν προσεύχεται (σε ποιόν?), τη στιγμή που οι εσωτερικοί δαίμονες παλεύουν μέσα της. Όλα αυτά στο promo trailer της νέας ‘τρομακτικής’ σειράς με τίτλο ‘Penny Dreadful’, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από την Showtime για να μας ‘γλεντήσει’ και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τον ενθουσιασμό μας.

Στο ‘Penny Dreadful’ παρελαύνουν πολύ γνωστά πλάσματα της σύγχρονης και oldschool λογοτεχνίας όπως ο Frankenstein, o Dorian Gray αλλά και χαρακτήρες από τον Dracula. Όλοι φυσικά σε ένα νέο σουρρεαλιστικό χωροχρόνο που τοποθετείται στο Βικτωριανό Λονδίνο. Στο κάστ των πρωταγωνιστών περιλαμβάνται εκτός αυτό της Εύα Γκρίν ονόματα όπως των Τζός Χάρτνετ(Black Hawk Down), Τίμοθι Ντάλτον, (The Living Daylights , License to Kill) Ρίβ Κάρνεϊ(Spider-Man: Turn Off the Dark), Ρόρι Κίνιαρ (Skyfall), Χάρι Τρέντγουει (The Lone Ranger), Μπίλι Πάιπερ (Doctor Who, Secret Diary of a Call Girl).

Τα δύο πρώτα επεισόδια θα ‘σερβιριστούν’ από τον Αντόνιο Μπαγιόνα (The Orphanage), ενώ το σενάριο και για τα οκτώ επεισόδια του πρώτου κύκλου έχει γράψει ο Τζόν Λόγκαν , σε παραγωγή του Σαμ Μέντες, με το αχτύπητο δίδυμο του Skyfall να μας δίνει πολλές ελπίδες .

«Ξεκίνησα να γράφω ‘θεματικές’ αλλά σκεφτόμουν και το γεγονός ότι περίπου 200 χρόνια αφού γράφηκε ο Frankenstein, τον διαβάζουμε ακόμα», είπε ο Λόγκαν σχετικά με την ιδέα. «Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει γιατί τα τέρατα ραγίζουν την καρδιά μου. Μεγαλώνοντας ως ομοφυλόφιλος πριν καταστεί κοινωνικά αποδεκτό, ήξερα πως είναι να αισθάνεσαι διαφορετικά, αποξενωμένος και όπως όλοι οι υπόλοιποι». Σε ερώτηση γιατί επέλεξε τη Βικτωριανή περίοδο για την τοποθέτηση του μυθοπλαστικού σύμπαντος της σειράς ο Λόγκαν είπε ότι η Βικτωριανή περίοδο του θυμίζει το παρόν : «Βρίσκονταν στο σημείο αιχμής του σύγχρονου κόσμου, ‘παλεύοντας’ με το βασικό ερώτημα της ανθρώπινης υπόστασης. Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο αιχμής τώρα: υπάρχει ένας τρομακτικός φόβος και παράλληλα ενθουσιασμός για τα ... ανεξερεύνητα ύδατα».

Το «Penny Dreadful” θα κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. στις 11 Μαϊου.

Eιρήνη Κατσαρά

Update 22/4/14: Τελικό trailer για την σειρά που ξεκινά την Κυριακή 11/5/15, όπου συστήνει τους βασικούς χαρακτήρες με ένα ιδιαίτερο travelling της κάμερας και μυστικιστικό στυλ. Full trailer για να κατατοπιστείτε περισσότερο σχετικά με το τι σας... περιμένει, μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos