Η Αθηνά Τσαγγάρη στην κριτική επιτροπή της Μπερλινάλε

Δημοσίευση: 28 Ιαν. 2013, 15:34

Μεγάλη τιμή για το σύγχρονο ελληνικό σινεμά και απόδειξη της δυναμικής του αποτελεί η συμπερίληψη της Αθηνάς Τσαγγάρη στην επιτροπή του φετινού φεστιβάλ του Βερολίνου.

Υπό την προεδρία του Ουόν Καρ Βάι και δίπλα σε ονόματα όπως Τιμ Ρόμπινς, Σούζαν Μπίερ και Σιρίν Νεσχάτ (αλλά και τους Αντρέας Ντρέζεν, Έλεν Κούρας), η παρουσία της Ελληνίδας σκηνοθέτιδας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Η Τσαγγάρη που σπούδασε στη Νέα Υόρκη και το Όστιν του Τέξας επέστρεψε στην Ελλάδα το 2000, σύστησε την εταιρεία παραγωγής Haos Film και συνεργάστηκε με το Γιώργο Λάνθιμο στην Κινέτα/2005, τον Κυνόδοντα/2009 και τις Άλπεις/2011.

Το δικό της Attenberg/2010 κέρδισε δύο βραβεία στο φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία μικρού μήκους Capsule έκανε την πρεμιέρα της στο διεθνές φεστιβάλ του Λοκάρνο φέτος ενώ αυτήν την εποχή δουλεύει μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας με τον τίτλο Duncharon. Στο φεστιβάλ του Βερολίνου είναι executive producer στο «Βefore Midnight» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, στο οποίο κρατάει και ένα πολύ μικρό ρόλο.

Σε μια εποχή που ο εγχώριος κινηματογράφος αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, ας ελπίσουμε πως τέτοια παραδείγματα θα γίνουν αφορμή για μια σοβαρή επένδυση στα πραγματικά δημιουργικά ταλέντα του ελληνικού σινεμά.  

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mountainhead

Mountainhead

Θα το βρείτε: Vodafone TV

Σύνοψη: Τέσσερις tech δισεκατομμυριούχοι και φίλοι απ’ τα παλιά μαζεύονται την απομονωμένη ορεινή (και...
16 ώρες
undercover, από την Spentzos undercoverαπό την Spentzos