Οι νικητές του online φεστιβάλ Βαλκανικών μικρού μήκους ταινιών

Δημοσίευση: 5 Οκτ. 2012, 17:05

Η μικρού μήκους «Όχι στη μοναξιά» της Ασημίνας Προέδρου, κέρδισε το α΄ βραβείο, στο πρώτο διαδικτυακό Φεστιβάλ βαλκανικών ταινιών μικρού μήκους, που διοργάνωσε ο ιστότοπος αltcine.com., με online ψηφοφορία και κριτή αποκλειστικά το κοινό

Tο β΄βραβείο κέρδισαν οι «Παλιάτσοι» του Δημήτρη Νάκου και το Γ΄ βραβείο, η μικρού μήκους «Σε κοινή θέα», των Στέβη Παναγιωτάκη και Μαρίας Λίγκου. Το βραβείο της altcine Action ( πλήρης τίτλος του Φεστιβάλ), απονεμήθηκε στην ταινία «OMEGA», του πρωτοετούς φοιτητή σχολής κινηματογράφου από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ιγκόρ Τεσίκ.

Από τις συνολικά 48 μικρού μήκους που συμμετείχαν, η Ελλάδα είχε 36 υποψηφιότητες. Ακολούθησε η Κροατία με 5 ταινίες, η Κύπρος με 3 και από 1 ταινία η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Σερβία, η Τουρκία και η Βουλγαρία.

«Λογικό, αφού η έδρα της διαδυκτιακής πύλης είναι στην Ελλάδα, το Φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά και ο χρόνος που ανακοινώθηκε μέσα στο καλοκαίρι, δεν ήταν επαρκής για να γίνει ευρύτερα γνωστό» εξηγεί η δημιουργός του Φεστιβάλ, Ηλέκτρα Βενάκη. Οι ψηφιακές κάλπες του Φεστιβάλ, γέμισαν με περισσότερες από 3000 ψήφους, 2500 εγγεγραμμένους χρήστες και 1383 κριτικές του κοινού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wolfs

Wolfs

Θα το βρείτε: Apple TV

Ξεκινάει με υποσχέσεις, σκοτεινά και ατμοσφαιρικά, σαν μια παρασκηνιακή ματιά σ’ έναν κόσμο που...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
21507
Tanweer
13112
Tanweer
11291
Feelgood
6056
Tanweer
4542
hurry up, από την Spentzos hurry up, από την Spentzos