O Γιώργος Λάνθιμος εξηγεί τις ταινίες του μία προς μία

Δημοσίευση: 22 Δεκ. 2025, 15:21

«Υποθέτω ότι συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κάποιο είδος ταξιδιού, και δεν είμαι μόνος σε αυτό το ταξίδι».

<a href="/nea/giorgos-lanthimos-tha-kano-xana-tainies-tha-doyme/73833">Γιώργος Λάνθιμος: "Αν θα κάνω ξανά ταινίες; Θα δούμε..."</a>ΣΧΕΤΙΚΑΓιώργος Λάνθιμος: "Αν θα κάνω ξανά ταινίες; Θα δούμε..."

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει γυρίσει 9 ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, χτίζοντας τον προσωπικό του κινηματογραφικό μύθο με το ιδιαίτερο στυλ του, που χαρακτηρίζεται από το μαύρο χιούμορ του και την εξερεύνηση παράλογων και σουρεαλιστικών θεμάτων.

Από την πρώτη του ταινία «Κινέττα» μέχρι τα πρόσφατα «Poor things» και «Bugonia», ο Γιώργος ρίχνει μια ματιά σε όλες τις ταινίες του και συζητά λεπτομερώς πώς ζωντανεύουν. 

Και δεν υπάρχει κάποιος περισσότερο αρμόδιος από τον ίδιο να περιγράψει τη διαδικασία που τον οδήγησε να γίνει ένας περιζήτητος auteur από πολλούς σταρ του σινεμά που επιδιώκουν (και αυτοπροτείνονται) για να παίξουν στις ταινίες του. 

Eιδικά τώρα μάλιστα που προανήγγειλε ένα μικρό διάλειμμα από την παραγωγική διαδικασία. 

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
72 ΩΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ | PRESSURE, από την Spentzos 72 ΩΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ | PRESSURE, από την Spentzos