Πέθανε ο Ράιαν Ο'Νιλ

Δημοσίευση: 9 Δεκ. 2023, 13:34
Συντάκτης:

Ο Ράιαν Ο’Νιλ και τα θλιμμένα μάτια του έφυγε από τη ζωή,

Ο Ο’Νιλ έγινε γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Peyton Place» αλλά και από τεράστιες επιτυχίες στο σινεμά τη δεκαετία του ’70 όπως τα «Love Story», «What's Up, Doc?», «Paper Moon» και φυσικά το «Barry Lyndon», πέθανε σε ηλικία 82 ετών, όπως ανέφερε ο γιος του Πάτρικ στο Instagram.

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με χρόνια λευχαιμία το 2001 και στη συνέχεια με καρκίνο του προστάτη το 2012.

Γεννημένος το 1941 ο Ράιαν Ο’Νιλ ήταν ήδη διάσημος από το τηλεοπτικό «Peyton Place», όταν το 1970 έγινε μεγάλος σταρ εξαιτίας του «Love Story» του Αρθουρ Χίλερ, ρόλος που του χάρισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού.

Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε το 1975 στην ταινία «Barry Lyndon» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και μια δεκαετία αργότερα, ο Ο’Νιλ και η σύζυγος του Φάρα Φόσετ θα ονόμαζαν τον γιο τους Ρέντμοντ, από το όνομα του χαρακτήρα του στην ταινία. Aλλες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Ράιαν Ο' Νιλ ήταν «Μια Τρελή Τρελή Καταδίωξη» και «Paper Moon» του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς (μαζί με την κόρη του Τέιτουμ Ο' Νιλ, η οποία και κέρδισε Οσκαρ σε ηλικία 10 ετών), «A Bridge Too Far» του Ρίτσαρντ Ατένμπορο και «The Driver» του Γουόλτερ Χιλ.

Ο Ο’Νιλ ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών: Της Τέιτουμ Ο' Νιλ, επίσης ηθοποιού και Γκρίφιν, τα οποία απέκτησε με την πρώτη του σύζυγο, Τζοάνα Μουρ. ενώ απέκτησε ένα παιδί με τη δεύτερη σύζυγό του και ακόμα ένα με την Φάρα Φόσετ. H σχέση του με όλα τα παιδιά τουυπήρξε προβληματική σε όλα τα χρόνια της ζωής του, κυρίως λόγω της εξάρτησης του ιδίου από το αλκοόλ σε διάφορες περιοδους της ζωής του.

Πρώτη δημοσίευση: 9 Δεκ. 2023, 13:34
Ενημέρωση: 9 Δεκ. 2023, 13:34
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos