ΣΕΙΡΕΣ

"High maintenance" s02: Οικείο και εθιστικό

Δημοσίευση: 25 Μαρτίου 2018, 15:54

Μια κωμωδία που βασίζεται στην ομότιτλη web σειρά (προβλήθηκε μεταξύ 2012-2015) και αφορά στον «The Guy», έναν ανώνυμο μικροέμπορο κάνναβης στην Νέα Υόρκη και εστιάζει στα απρόοπτα της «δουλειάς» του και την επαφή του με τους ιδιόρρυθμους πελάτες του.

Η σειρά μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και μας συστήνει ανθρώπους με ξεχωριστή καθημερινότητα, αλλά έναν συνδετικό κρίκο – τον dealer τους. Ο πρωταγωνιστής συνεχίζει με επιτυχία την καριέρα που ακολουθούσε και στην πρώτη σεζόν πωλώντας χόρτο και τα σχετικά αξεσουάρ. Δεν αποκαλύπτει το όνομά του και εμείς οι θεατές τον αναγνωρίζουμε ως τον καλοσυνάτο τύπο με το ατημέλητο στυλ, που δεν αποχωρίζεται το ποδήλατό του.

 Καλοφτιαγμένη σειρά με το απολαυστικό urban στοιχείο στο ζενίθ, μας ξεναγεί σε σπίτια και ζωές ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Απενοχοποιεί την χρήση κάνναβης και την εντάσσει σε ένα σφαιρικό πλαίσιο, που περικλείει την ρουτίνα εργασιακών συνθηκών και άλλων λοιπών ΄΄φυσιολογικών΄΄ καταστάσεων για το δυτικό κόσμο. Παρακολουθήσαμε διστακτικά τα πρώτα δύο επεισόδια, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή προσδοκίες από την πρώτη σεζόν. Στην συνέχεια όμως, μας κερδίζει η οικειότητα που δημιουργεί η παρατήρηση στις ζωές των άλλων ανθρώπων με προσιτές ανησυχίες και ταυτόχρονα το στοιχείο του εντυπωσιασμού που προκύπτει από την επαφή του θεατή με ένα περιβάλλον γεμάτο νέα ερεθίσματα. Το αυστηρά αστικό τοπίο συνδυάζεται με γαλήνια ατμόσφαιρα, η οποία βέβαια ανατρέπεται με το εκάστοτε ευτράπελο που συμβαίνει και χαρίζει αβίαστα γέλιο.

Πρωταγωνιστής και συν δημιουργός της σειράς μαζί με την Katja Blichfed είναι ο Ben Sinclair. Ο «τύπος» είναι ένα γνώριμο πρόσωπο στους περισσότερους από εμάς-σημαντικό στοιχείο που εντείνει την αίσθηση οικειότητας που ‘’χτίζει’’ η σειρά. Αποπνέει πραότητα και ηρεμία, είναι συνεχώς σε κίνηση και μας οδηγεί με την ανεξάντλητη διάθεσή του για εξερεύνηση σε νέες εικόνες που φέρνουν αντιφάσεις. Βλέπουμε με ενδιαφέρον τον ρυθμό που κυριαρχεί σε αυτό το επάγγελμα του “delivery dealer”, όχι με την γκανγκστερική προσέγγιση που έχουμε συνηθίσει από τις διάφορες άλλες αμερικανικές παραγωγές. Αναμένουμε τα τελευταία επεισόδια του κύκλου και ανυπομονούμε για τον επόμενο

Τζίνα Κουβαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

undercover, από την Spentzos undercoverαπό την Spentzos