Ελλάδα-Γαλλία, ουσιαστική κινηματογραφική συμμαχία

Δημοσίευση: 7 Απριλίου 2014, 18:41

Σημαντική συμφωνία κινηματογραφικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας.

Την Παρασκευή 4 Απριλίου, υπεγράφη στο Παρίσι, μεταξύ του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), Προσύμφωνο συνεργασίας για την δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μηχανισμού υποστήριξης (διμερούς Ταμείου) συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας με χρονικό διάστημα λειτουργίας τριών ετών.

Το Προσύμφωνο υπεγράφη σαν εργαλείο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και προστασίας των κινηματογραφικών ταλέντων. Το σκεπτικό βασίστηκε στο ότι οι διεθνείς συμπαραγωγές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ενισχύουν τις δημιουργικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών και συνεισφέρουν στην καλύτερη διάδοση των έργων. Το Ταμείο θα επιχορηγεί, κατόπιν επιλογής από κοινή επιτροπή, την υποστήριξη κινηματογραφικών συμπαραγωγών που θα πραγματοποιούνται από μία τουλάχιστον εταιρία παραγωγής εγκατεστημένη στη Γαλλία και από μία εταιρία παραγωγής εγκατεστημένη στην Ελλάδα.

Οι τελικές λεπτομέρειες της Συμφωνίας θα καθοριστούν εντός του επόμενου τριμήνου. Η υπογραφή του Προσυμφώνου είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια εξωστρέφειας και συνεργασίας με Κέντρα Κινηματογράφου από το εξωτερικό που επιχειρεί το Ε.Κ.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos