Η αφίσα του 70ου Φεστιβάλ Βενετίας

Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2013, 20:50

Όπως σας είχαμε ποστάρει και προ ημερών, με το πολυαναμενόμενο "Gravity" του Αλφόνσο Κουαρόν θα ανοίξει επίσημα την αυλαία (εκτός διαγωνιστικού) του το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που ξεκινάει φέτος στις 28 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου, με Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και η επίσημη αφίσα της διοργάνωσης.

Την δημιουργία της υπογράφει ο Σιμόνε Μάσι, ενώ μοιάζει εμπνευσμένη, τόσο από μια σκηνή από το "Αιωνιότητα και μία ημέρα" του Θόδωρου Αγγελόπουλου, όσο και από το "Το πλοίο φεύγει" του Φρεντερίκο Φελίνι!

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βενετίας, μετά το 2001, όταν το "Θέλω και τη Μαμά σου" είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου σεναρίου και το βραβείο ερμηνειών για τους Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Ντιέγκο Λούνα, αλλά και το 2006, όταν το "Children of men" είχε βραβευτεί για την φωτογραφία του Εμανουέλ Λουμπέζκι, ο οποίος είναι και ο διευθυντής φωτογραφίας του "Gravity".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
21507
Tanweer
13112
Tanweer
11291
Feelgood
6056
Tanweer
4542
hurry up, από την Spentzos hurry up, από την Spentzos