Ξύλο και ζεν στο Judge Archer!

Δημοσίευση: 12 Νοε. 2012, 18:51

Πολύ εντυπωσιακό trailer και δύο αποσπάσματα απ' αυτό το κινέζικο φιλμ του Σιου Χαοφένγκ σεναριογράφο της νέας ταινίας του Ουόνγκ Καρ Βάι The Grandmasters (trailer ΕΔΩ) και εύελπι του κινηματογράφου της ασιατικής χώρας.

Η πλοκή ακολουθεί έναν τοξοβόλο καθώς πηγαίνει από σχολή σε σχολή μην μπορώντας να αποφύγει τα προσωπικά του προβλήματα ώσπου ενοχοποιείται σε μία δολοφονική συνομωσία και αλλάζει για να μπορέσει να επιβιώσει.

Το Judge Archer προσεγγίζει το θέμα "martial arts" από την φιλοσοφική του πλευρά χωρίς να λείπουν φυσικά σκηνές από εντυπωσιακή μάχη. Υιοθετώντας ένα πιο ρεαλιστικό λουκ στο γύρισμα, χωρίς εφέ και υπερβολές, προβάλλεται περισσότερο η σκέψη πίσω από τις κλωτσιές. O ίδιος o Χαοφένγκ είναι επίσης συγγραφέας, ταοϊστής και σοβαρός μαθητής της πολεμικής τέχνης ώστε το φιλμ να δείχνει μια πιο βαθιά ίσως κατανόηση της.

Αν και η προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη, The Sword Identity/2011 απογοήτευσε, η πρόσφατη εμπειρία με τον Ουόνγκ Καρ Βάι φαίνεται να τον έχει βοηθήσει. Πρεμιέρα γίνεται στο φεστιβάλ της Ρώμης που διεξάγεται αυτόν τον καιρό.

http://vimeo.com/53014793

http://vimeo.com/53019401

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos