Βενετία 18 - Νάταλι Πόρτμαν: "Να παίξω μια pop star ήταν όνειρο"

Δημοσίευση: 6 Σεπτεμβρίου 2018, 13:23
Συντάκτης:

Η Natalie Portman βρέθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας της ταινίας, το μουσικό δράμα «Vox Lux» του Brady Corbet, που τον θυμόμαστε από το εντυπωσιακό του ντεμπούτο, «The Childhood of a Leader». https://www.moveitmag.gr/tainies/childhood-leader/57580 Οι πρώτες αντιδράσεις για την ταινία είναι μάλλον χλιαρές, αν και επαινέθηκε η ερμηνεία της Portman, ως μία ποπ σταρ που επιβίωσε από μία ένοπλη επίθεση στο σχολείο όταν ήταν μαθήτρια.

Η βραβευμένη με Όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός, γεννημένη στην Ιερουσαλήμ, που δεν φοβάται να εκφράσει τις απόψεις της περί πολιτικών και όχι μόνο ζητημάτων, στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε είπε πως δεν βλέπει κάποιο πολιτικό μήνυμα στο  «Vox Lux», αλλά σαν «αντανάκλαση του κόσμου που ζούμε. Αν μη τι άλλο, είναι το πορτρέτο της κοινωνίας μας και η σύνδεση ανάμεσα στην ποπ κουλτούρα και στην βία, και το θέαμα που εξισώνεται ανάμεσα σε αυτά τα δύο». Όπως επίσης δήλωσε ενδιαφέρεται περισσότερο «για την ψυχολογία στο τι κάνει η βία σε ανθρώπους από μία χώρα (Ισραήλ) που το έχουν ζήσει αυτό για τόσο πολύ καιρό». Και επειδή η ταινία αναφέρεται σε ένα δυστυχώς πολύ συχνό φαινόμενο στις Η.Π.Α, την βία και τους πυροβολισμούς στα σχολεία, αναφερόμενη σε αυτό είπε χαρακτηριστικά «στις Η.Π.Α. βιώνουμε τακτικά την βία με τους πυροβολισμούς στα σχολεία, που είναι, όπως μου είπε ο Brady, ένα είδος ψυχρού πολέμου. Ακόμα και μικρές βίαιες πράξεις μπορούν να δημιουργήσουν ψυχολογική ταλαιπωρία».

Ωστόσο, το επίκεντρο της ταινίας είναι η ποπ κουλτούρα  και όπως ανέφερε «το να παίξω μία ποπ σταρ ήταν ένα όνειρο», ενώ για την Sia, που έγραψε τραγούδια για την ταινία, δήλωσε πως είναι φαν εδώ και καιρό. Για το κατά πόσο επηρεάστηκε από μία συγκεκριμένη περσόνα για να χτίσει τον ρόλο, αποκάλυψε πως είδε πολλά ντοκιμαντέρ για ποπ σταρς, αλλά δεν επηρεάστηκε από κάποια συγκεκριμένη.

Παρότι παίζει μία τραγουδίστρια, ο ρόλος της μπαλαρίνας από το «Black Swan» ακόμα την κυνηγάει, αφού έπρεπε να χορέψει στις μύτες, κάτι στο οποίο την βοήθησε ο σύζυγός της, ο Benjamin Millepied, χορογράφος και χορευτής μπαλέτου, που την είχε βοηθήσει και στο «Black Swan». Στην ταινία εκτός από ηθοποιός είναι και εκετελιστικός παραγωγός, όπως αναγράφεται στα credits, αν και η ίδια έχει μαύρα μεσάνυχτα, «Είμαι? Είναι τέλειο! Δεν είχα καμία σχέση, φαντάζομαι ότι οι ατζέντηδες μου το προσέθεσαν και δεν το κατάλαβα».

Ο σκηνοθέτης με την σειρά του ανέφερε ότι αν και είναι δράμα, είχε να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες ενός μιούζικαλ. «Υπήρχε τόσο μεγάλη προετοιμασία, για το soundtrack, την χορογραφία. Ήταν σχεδόν ενός χρόνου δουλειά». Σχολίασε ακόμα ότι δεν θα μπορούσε να γίνει η ταινία χωρίς την Natalie, τον Jude Law, την Sia. Για την συνεργασία με την τραγουδίστρια είπε πως «πήγα, κάθισα, άκουσα πολλά, πολλά τραγούδια και κάποια στιγμή άρχισα να αναγνωρίζω κάποια που να ταιριάζουν με τον χαρακτήρα». Κάτι που συνδέει σκηνοθέτη και πρωταγωνίστρια είναι ότι και οι δύο ξεκίνησαν από την υποκριτική και πέρασαν στην σκηνοθεσία. «Μας κάνει πιο ευαίσθητους με τους ανθρώπους που είναι μπροστά στην κάμερα», είπε ο Corbet, «ευτυχώς μας κάνει πιο υπομονετικούς και καταλαβαίνουμε περισσότερο», ενώ η Portman αναφέρθηκε στα λεγόμενα ενός γνωστού σκηνοθέτη «Ο Mike Nichols συνήθιζε να μου λέει ότι η σκηνοθεσία είναι σαν το σεξ-δεν ξέρεις πως το κάνουν οι άλλοι. Κοιτάς άλλους και απλώς το φαντάζεσαι ότι πρέπει να ναι πολύ καλοί σε αυτό. Ενώ οι ηθοποιοί ξέρουμε πώς το κάνουν οι άλλοι, γιατί έχουμε κάνει σεξ με όλους», ομολογεί γελώντας, συμπληρώνοντας πως όχι κυριολεκτικά αλλά ότι ως ηθοποιοί έχουν δουλέψει με όλους, και ξέρουν πως λειτουργεί ο καθένας.

Επίσης αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται για την δεύτερη φορά που θα σκηνοθετήσει αλλά είναι νωρίς ακόμα για περαιτέρω λεπτομέρειες. Εκτός από τους δυο τους παραβρέθηκαν η Stacy Martin («Nymphomaniac») και η Raffay Cassidy («The Killing of a Sacred Deer»), που υποδύεται τον ρόλο της Portman στα 14 στο πρώτο μέρος, αλλά και την κόρη της Portman στο δεύτερο μέρος της ταινίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos