Βενετία 17: Η 8η Ήπειρος του Γιώργου Ζώη στους Ορίζοντες

Δημοσίευση: 27 Ιουλίου 2017, 19:20
Συντάκτης:

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του στην επιτροπή που θα βραβεύσει το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο φιλμ, μετά την ανακοίνωση του επίσημου προγράμματος της διοργάνωσης, ο Γιώργος Ζώης ευτύχησε να δει την 3η μικρού μήκους ταινία του να προβάλλεται στο τμήμα των Οριζόντων (εκτός συναγωνισμού) στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας (30 Αυγούστου - 9 Σεπτεμβρίου).

Σύνοψη: Σε ένα βουνό της Λέσβου υπάρχει μια εγκατελειμένη χωματερή με δυο μεγάλους κρατήρες, πλημμυρισμένοι από χιλιάδες σωσίβια που ξεχύνονται στο χώμα. Ένας εργάτης είναι ο μοναδικός κάτοικος αυτού του απόκοσμου μέρους που μοιάζει με έναν εξωγήινο πλανήτη. O Έλληνας δημιουργός επιστρέφει για τέταρτη φορά στην Βενετία μετά τα «Casus Belli» (2010), «Τίτλοι Τέλους» (2012) και «Interruption» (2015).

Εντός συναγωνισμού θα προβληθεί το «Astrometal» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη. Ένα βράδυ στην Αθήνα, δύο αγόρια και μια κοπέλα ετοιμάζονται για clubbing. Φτάνοντας όμως εκεί, θα αντικρίσουν ένα άδειο club με τη μουσική να παίζει στη διαπασών. Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σαράντης, Θάλεια Παπακώστα, Γιάννης Νιάρρος

Ελληνική παρουσία θα υπάρχει και στο Gap - Financing Market του Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1-3 Σεπτεμβρίου 2017. Πρόκειται για το project του Μιχάλη Κωνσταντάτου All the Pretty Little Horses, μια συμπαραγωγή Ελλάδας (Horsefly Productions), Γερμανίας και Ολλανδίας.

Update 30/8/17: Αυτό είναι το πρώτο clip από την "8η ήπειρο": 

Eighth Continent _ Clip1 from Squared Square on Vimeo.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos