Trailer για το ντοκιμαντέρ για τη Nina Simone

Δημοσίευση: 4 Μαΐου 2015, 11:17
Συντάκτης:

Κυκλοφόρησε από το Netflix το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ της Λιζ Γκάρμπους (Bobby Fischer Against The World, Love, Marilyn) για τη ζωή και το έργο της μεγάλης Nina Simone με τίτλο «What happened miss Simone?”,  που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Sundance των ΗΠΑ αλλά και στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Βερολίνου.

Η Γκάρμπους, με το πλούσιο αρχειακό υλικό που χρησιμοποιεί και κυρίως με  τα χειρόγραφα ημερολόγια της μεγάλης ντίβας μας μεταφέρει νοερά στην ψυχοσύνθεση της μεγάλης κυρίας  της μουσικής και ακτιβίστριας που γεννήθηκε ως Γιουνίς Κάθλην Γουέημον για να γίνει γνωστή ως  Νίνα Σιμόν.

Σημειωτέον ότι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ της Γκάρμπους είναι ‘δανεισμένος’ από τη μεγάλη και αδικοχαμένη πριν από έναν περίπου χρόνο ποιήτρια και ακτιβίστρια Μάγια Αγγέλου "What happened, Miss Simone? Specifically, what happened to your big eyes that quickly veil to hide the loneliness?” (1970, Redbook magazine).

Δύσκολο να το δούμε στη χώρα μας, εκτός αν ενταχθεί στο μουσικό μέρος των επόμενων Νυχτών Πρεμιέρας, οπότε πάρτε μια μικρή και υπέροχη γεύση από το trailer εδώ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos