ΣΕΙΡΕΣ

"Tidelands" season 1: γυμνό και γοργόνες

Δημοσίευση: 2 Ιαν. 2019, 13:13
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η 24χρονη Cal McTeer (Charlotte Best) γυρίζει στο σπίτι της που βρίσκεται στο Orphelin Bay ύστερα από δέκα χρόνια φυλακής. Εκεί, μαθαίνει πως ο νεκρός πατέρας της τελικά δεν ήταν απλά ένας ψαράς, αλλά και λαθρέμπορος ναρκωτικών, τα οποία προμηθευόταν από τους Tidelanders, κάποιους ανθρώπους που ζούν κοντά σε ένα οικισμό (περισσότερο κοινόβιο) ονόματι L’Attente. Η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του αδερφού της Augie (Aaron Jakubenko), ο οποίος φαίνεται να έχει μία ειρηνική σχέση με τους Tidelanders και την αρχηγό τους Adrielle (Elsa Pataky). Τα προβλήματα αρχίζουν όταν η σχέση αυτή διαταράσσεται και η Cal μαθαίνει ένα μυστικό που μάλλον γνώριζαν όλοι πριν από την ίδια.

Άποψη: H πρώτη Αυστραλιανή σειρά – original παραγωγή του Netflix, είναι ένα υπερφυσικό δράμα, το οποίο τσεκάρει όλα τα κουτάκια: οικογενειακά δράματα, συνωμοσίες, δολοφονίες, και ναρκωτικά. Αν και το πρωταρχικό storyline αφορά την Cal, η σειρά δεν αφιερώνει καθόλου χρόνου στο πώς η φυλακή την άλλαξε, ιδίως αν σκεφτούμε πως ήταν έφηβη όταν φυλακίστηκε για εμπρησμό και φόνο. Όταν επανασυνδέεται με τον αδερφό της Augie, αρχίζει το storyline της διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο συνδέεται με το storyline των Tidelanders. Να σημειώσουμε εδώ πως οι Tidelanders δεν είναι απλά θνητοί, αλλά μισοί... σειρήνες! Φυσικά, οι συγγραφείς αποφάσισαν να συμπεριλάβουν και πολλά plot-twists, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό: η Adrielle προσπαθεί να επιφέρει μία καταστροφή βιβλικών διαστάσεων, η οποία φυσικά και περιλαμβάνει τις σειρήνες. (Προφανώς, η λέξη γοργόνα δεν είναι τόσο εύηχη όσο η λέξη σειρήνα).

Δυστυχώς, η αφήγηση της σειράς έχει πολλά κενά, και τελικά δεν καταφέρνει να μας παρασύρει στον ημί-μαγικό κόσμο της. Άλλος ένας λόγος για τον οποίο αναφέρουμε πως το σενάριο είναι κακοδουλεμένο, είναι το γεγονός πως οι Tidelanders κατέχουν μεταφυσικές ιδιότητες, όμοιες με αυτές των βρυκολάκων που έχουμε δει στο “Twilight,” ή και στο “Vampire Diaries”. Μόνο που το φαντασιακό κομμάτι του σεναρίου ενώ έχει προοπτικές, δεν προτοτυπεί πουθενά. Όσον αφορά πάλι το πιο ρεαλιστικό κομμάτι του, το σενάριο χωλαίνει και εκεί, αφού όλα τα storylines φαίνονται άσχετα μεταξύ τους και δεν γίνεται κάποια ουσιαστική προσπάθεια να ‘δεθούν’ μαζί. Το “Tidelands” έχει γυριστεί σε κάποιες πανέμορφες τοποθεσίες στο Queensland της Αυστραλίας και ο σκηνοθέτης Toa Fraser (Naming Number Two) έχει κάνει εξαίρετη χρήση των εξωτερικών τοποθεσιών. Η σειρά παραμένει ρηχή όμως: δεν υπάρχει κανένα ευδιάκριτο συναίσθημα είτε κάποιος πεθαίνει, είτε κάποιος αντικρύζει τις σειρήνες. Σε αυτό συμβάλει και το ανυπόφορο, υπέρ-χίπστερ soundtrack της.

Παρ’όλα αυτά, η σειρά ίσως να αναγωρίζει πόσο αδύναμη είναι, αφού φαίνεται να μας χλευάζει ταυτόχρονα, με τα άπειρα γυμνά πλάνα της και ηθοποιούς που έχουν το πιο όμορφο ηλιοκαμμένο δέρμα, τα πιο ωραία μαλλιά αλλά και τα πιο γυμνασμένα σώματα παραλίας. Ακόμα και ο Aaron Jakubenko, που εμφανίζεται άκρως ατημέλητος, φαίνεται σαν να ήρθε στο πλατώ μετά από φωτογράφιση εσωρούχων Calvin Klein. Φυσικά, η Elsa Pataky (η σύζυγος του Thor a.k.a. Chris Hemsworth) είναι χάρμα οφθαλμών κάθε φορά που εμφανίζεται. Όσον αφορά το κάστ, ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους συγκαταλέγεται ο Peter O’Brien (Wolverine, White Collar Blue) και η εντυπωσιακή Madeleine Madden (Around the Block). Η σειρά είναι περισσότερο σαπουνόπερα παρά μεταφυσικό δράμα, οπότε αν έχετε ευχαριστηθεί σειρές του καναλιού CW, όπως το “Vampire Diaries,” το “Tidelands” είναι για εσάς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos