Θανάσης Βέγγος: RIP και RESPECT...

Δημοσίευση: 3 Μαΐου 2011, 12:23

Η Ελλάδα έχασε τον μεγαλύτερο κωμικό της. Ο Θανάσης Βέγγος δεν κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη που έδινε έπειτα από το βαρύ εγκεφαλικό του επεισόδιο και έφυγε από την ζωή λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 84 χρόνια του.

Ο μάγκας Πειραιώτης, Άρχοντας ηθοποιός έπαιξε σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής, ενώ είχε σκηνοθετήσει ακόμη επτά. Παράλληλα είχε πολυετή παρουσία στο θέατρο και στην τηλεόραση. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Ο Ηλίας του 16ου, Ψηλά τα χέρια, Μην είδατε τον Παναή, Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης, Ζήτω η τρέλα, Πράκτορας 00, Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;,

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν πραγματικά μεγάλος, γιατί δίδαξε τους πάντες να γίνονται καλύτεροι πρώτα για τον εαυτό τους. Αγωνίστηκε να περάσει πολιτικά μηνύματα μέσα από τις ταινίες του σε εξαιρετικά δύσκολους –λόγω λογοκρισίας- καιρούς και πάντα ήταν το πρότυπο του αγωνιστή της ζωής που δεν προδίδει τις αρχές του και όταν πέφτει, ξανασηκώνεται και συνεχίζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ταινίες του τελείωναν έτσι απλά… Keep Walking… Χωρίς νερόβραστα Happy End και μαλακίες… Στο επόμενο Move It θα διαβάσετε ένα μεγάλο αφιέρωμα.

R.I.P. και RESPECT.

Kαλή ξεκούραση, κυρ Θανάση…

Α. Κ.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ