Θανάσης Βέγγος: RIP και RESPECT...

Δημοσίευση: 3 Μαΐου 2011, 12:23

Η Ελλάδα έχασε τον μεγαλύτερο κωμικό της. Ο Θανάσης Βέγγος δεν κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη που έδινε έπειτα από το βαρύ εγκεφαλικό του επεισόδιο και έφυγε από την ζωή λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 84 χρόνια του.

Ο μάγκας Πειραιώτης, Άρχοντας ηθοποιός έπαιξε σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής, ενώ είχε σκηνοθετήσει ακόμη επτά. Παράλληλα είχε πολυετή παρουσία στο θέατρο και στην τηλεόραση. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Ο Ηλίας του 16ου, Ψηλά τα χέρια, Μην είδατε τον Παναή, Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης, Ζήτω η τρέλα, Πράκτορας 00, Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;,

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν πραγματικά μεγάλος, γιατί δίδαξε τους πάντες να γίνονται καλύτεροι πρώτα για τον εαυτό τους. Αγωνίστηκε να περάσει πολιτικά μηνύματα μέσα από τις ταινίες του σε εξαιρετικά δύσκολους –λόγω λογοκρισίας- καιρούς και πάντα ήταν το πρότυπο του αγωνιστή της ζωής που δεν προδίδει τις αρχές του και όταν πέφτει, ξανασηκώνεται και συνεχίζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ταινίες του τελείωναν έτσι απλά… Keep Walking… Χωρίς νερόβραστα Happy End και μαλακίες… Στο επόμενο Move It θα διαβάσετε ένα μεγάλο αφιέρωμα.

R.I.P. και RESPECT.

Kαλή ξεκούραση, κυρ Θανάση…

Α. Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos