Τέσσερις ελληνικές ταινίες στο Κάρλοβι Βάρι

Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2013, 17:34

Τέσσερις ελληνικές ταινίες θα προβληθούν τελικά στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας (28/6 - 6/7/13). Εκτός από το "September" της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, θα προβληθούν και οι ακόλουθες:

Στην κατηγορία Another view, όπου παρουσιάζονται ταινίες με ασυνήθιστη καλλιτεχνική προσέγγιση, θα προβληθεί η ταινία Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη σε σενάριο και παραγωγή του ιδίου. Η ταινία, που συμμετέχει και στα διαγωνιστικά τμήματα των φεστιβάλ του Εδιμβούργου της Σαγκάης και εγκρίθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σαν ολοκληρωμένη, αφηγείται τη ζωή μιας γυναίκας η οποία βγαίνει από ένα μαιευτήριο με ένα μωρό που δεν είναι δικό της, για το οποίο όμως θα φτάσει στα άκρα προκειμένου να το προστατέψει.

Στην κατηγορία Imagina, που περιλαμβάνει ταινίες με ασυνήθιστη προσέγγιση στην αφήγηση και στο στυλ, καθώς και στην κινηματογραφική γλώσσα, θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, Τhe Capsule. Η ιστορία, ένα ελληνικό γοτθικό μυστήριο, αφορά επτά νέες γυναίκες και εκτυλίσσεται σε ένα να αρχοντικό χτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο των Κυκλάδων. Είναι μία σειρά μαθημάτων σχετικά με την πειθαρχία, την επιθυμία, την ανακάλυψη και την απώλεια.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελίνας Ψύκου, "Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά", η οποία είχε αποσπάσει πέρυσι το πρώτο βραβείο στο τμήμα Works in Progress στο παρόν φεστιβάλ, περιλαμβάνεται στην κατηγορία των δέκα ευρωπαϊκών ταινιών που επέλεξαν οι κριτικοί του περιοδικού Variety. Η ταινία αποτελεί ένα σχόλιο της τρέχουσας κατάστασης της χώρας, με πρωταγωνιστή έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή, ο οποίος αισθανόμενος ότι η καριέρα του βρίσκεται σε κάμψη, επινοεί την απαγωγή του και τρυπώνει σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο πολυτελείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos