Ταινία για τον "Curt Cobain" της λογοτεχνίας - Τρέιλερ

Δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2015, 15:13
Συντάκτης:

Ένας σπουδαίος συγγραφέας που λάτρευε το σινεμά αποκτά τη δική του κινηματογραφική βιογραφία.

Ο David Foster Wallace δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα μας, αλλά στην Αμερική είναι κάτι σαν τον Kurt Cobain της λογοτεχνίας, καθώς άφησε έντονα το στίγμα του στον χώρο πριν δώσει τέλος στη ζωή του στα 46 του χρόνια το 2008.

Το “The end of the tour” δεν αποτελεί μεταφορά κάποιου βιβλίου του στην οθόνη, αλλά βασίζεται στις εμπειρίες του δημοσιογράφου του Rolling Stone David Lipsky, ο οποίος το 1996 ακολούθησε τον Wallace στο τελευταίο σκέλος της λογοτεχνικής του περιοδείας για την προώθηση του σημαντικότερου μυθιστορήματός του “Infinite Jest”.

Οι κριτικές μετά την προβολή της ταινίας στο φετινό φεστιβάλ του Sundance κάνουν λόγο για μια αποκαλυπτική ερμηνεία του Jason Segel στο ρόλο του Wallace, ο οποίος δεν μοιάζει απλά στον συγγραφέα, αλλά καλείται να ενσαρκώσει έναν πολύπλοκο χαρακτήρα στο απόγειο της καριέρας του, τη στιγμή που παλεύει με τη φήμη που τόσο αποζητούσε και ταυτόχρονα φοβόταν.

Ο Jesse Eisenberg ερμηνεύει τον Lipsky, τον άνθρωπο που ήρθε κοντά στον Wallace και η ζωή του άλλαξε εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Σκηνοθετεί ο Τζέιμς Πόνσολντ των "The spectacular now" & "Smashed"

Ο Wallace είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση συγγραφέα, με θαυμαστές σε όλον τον κόσμο που τον λατρεύουν σε εμμονικό βαθμό. Μένει να δούμε αν θα μείνουν ικανοποιημένοι από το “The end of the tour” το οποίο περιμένουν με ανυπομονησία.

Το κοινό που δεν γνωρίζει τον Wallace θα έχει μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει εάν οι λέξεις “Jason Segel” και «οσκαρική ερμηνεία» μπορούν να μπουν στην ίδια πρόταση.

Κι επειδή ο David Foster Wallace, εκτός από «απόγονος του Thomas Pynchon» ήταν και κινηματογραφόφιλος, μπορείτε να διαβάσετε το δοκίμιο του – ερωτικό γράμμα στον David Lynch εδώ.

Update 27/5/15: Το τρέιλερ είναι όπως περίπου το περιμέναμε: σε χαμηλούς τόνους, αυτοβιογραφικό πρίσμα, βασίζει πολλά προφανώς στις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της ταινίας, αν και κάτι μας λέει ότι αυτή του Σίγκελ δεν θα μας ενθουσιάσει και τόσο...

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos