The spectacular now

Ο Sutter είναι στην τελευταία τάξη του Λυκείου και αντιμετωπίζει όλο το πακέτο των δυσκολιών στο τέλος της εφηβείας. Η κατάσταση αλλάζει όταν αποφασίζει να εμπλακεί στην πολυαναμενόμενη σχέση που καταλήγει να του αλλάκει τη ζωή, σε μία εφηβική κομεντί που ταυτόχρονα είναι και δεν είναι όμοια με ο,τι παρόμοιο έχει δημιουργηθεί έχοντας την ίδια θεματική.
The spectacular now - κριτική ταινίας

Γλυκόπικρη νεανική κομεντί

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από το Smashed, εδώ ο James Ponsoldt βουτά στην εφηβεία, δανειζόμενος την αισθητική αλλά και τη γενικότερα αύρα του Dawson's Creek, με ένα πρωταγωνιστικό ζευγάρι που μας θυμίζει το Dawson και τη Joey και προχωρά τη συγκεκριμένη δυναμική σχέσης λίγο πιο μακριά.

Οι αναδυόμενοι νεαροί ηθοποιοί (γνωρίζουμε τη Shailene Woodley από τους Απογόνους και την Brie Larson από την καταπληκτική σειρά United States of Tara) γίνονται αντιήρωες που ψάχνουν το δρόμο τους, ενώ η απαλή φωτογραφία αναδεικνύει την απλότητα των ερμηνειών.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του φιλμ, ωστόσο, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σκηνοθέτης προσεγγίζει τη θεματική της κατάχρησης του αλκοόλ, διακριτικά αλλά αιχμηρά. Αν στο Smashed το μπουκάλι είχε σπάσει και τα κομμάτια του ήταν έτοιμα να πληγώσουν, εδώ έχουν επανακολληθεί και απλώς γίνονται το πρίσμα για να δουν πιο καθαρά οι ήρωες διαμέσου του. Ο αλκοολισμός είναι μία θεματική που φαίνεται πως ευαισθητοποιεί τον Ponsoldt, αφού και η άλλη του γνωστή ταινία Off the black σχετίζεται με τη συγκεκριμένη θεματική.

Ένα γλυκό φιλμ, με αναμενόμενη κατάληξη, που στέκεται πλάι στο ανοιχτό παράθυρο ενός ανοιξιάτικου απογεύματος και καθρεφτίζει την αίσθησή του.

Εύη Αβδελίδου

Πρώτη δημοσίευση: 7 Μαΐου 2014, 12:44
Ενημέρωση: 7 Μαΐου 2014, 12:44
Τίτλος:
The spectacular now (The spectacular now)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos