Ταινία έναρξης με... καρδιά.

Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου αιώνα θα έχει ως εναρκτήρια ταινία το ντοκιμαντέρ «Λινάρ» της Νάστια Ταράσοβα με θέμα ένα αγόρι από τη Ρωσία που ταξιδεύει στην Ιταλία για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, καθώς στην χώρα του οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς απαγορεύονται και είναι αναγκασμένο να ζει συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα σχεδόν μεγαλύτερο από τον ίδιο που τον διατηρεί στη ζωή.
Η κατάστασή του χειροτερεύει συνεχώς όμως και το μηχάνημα μπορεί να του δίνει ζωή μόνο για ένα χρόνο. Με τη βοήθεια του ρωσικού Υπουργείου Υγείας συγκεντρώνονται χρήματα, ώστε ο Λινάρ να ταξιδέψει στην Ιταλία περιμένοντας εκεί για το δότη του..
Η ταινία θα προβληθεί στις 14 Μαρτίου στον Κινηματογράφο Ολύμπιον. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16 Μαρτίου ώρα 20:00, καθώς και στις 18 Μαρτίου στις 22:30 θα προβληθεί β
Η ταινία «Στο Νήμα», διάρκειας 73 λεπτών σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπανικολάου και Έμιλυς Γιαννούκου, ακολουθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ένα έτος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον Ιούνιο του 2012 μέχρι το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 14 Μαρτίου, έως και την Κυριακή 23 Μαρτίου.
Παράλληλα, το Σάββατο 15 Μαρτίου, εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του 16ου ΦΝΘ η έκθεση φωτογραφίας «Ενρί Τσανάι: Στην κόψη του κάδρου». Αφοπλιστικές ανθρώπινες ιστορίες περνούν μπροστά από τον φωτογραφικό φακό του Ενρί Τσανάι, σχηματίζοντας μια όψη του σύγχρονου κόσμου που κινείται ανάμεσα στο περιθώριο και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων