Τα γλυπτά του Παρθενώνα έγιναν ταινία

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2013, 12:33

Ταινία με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα γυρίζουν δύο Αμερικανοί σκηνοθέτες, ελληνικής καταγωγής, ο Τζον κι ο Θίοντορ Πόρτζες-Κυριάκου.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας «Πρόμαχος», που είναι συμπαραγωγή Ελλάδας - Αγγλίας - Γαλλίας, μια ομάδα Ελλήνων δικηγόρων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την επιστροφή των περίφημων μνημείων. Το πρώτο βήμα γίνεται στη Βρετανία, όπου το δικαστήριο ακούει τα επιχειρήματα των μηνυτών, ωστόσο αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να εκδικάσει μια υπόθεση του 19ου αιώνα εν έτει 2014. Στη συνέχεια η ομάδα καταφεύγει στο Δικαστήριο της Χάγης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το «πράσινο φως» στα γυρίσματα της ταινίας στην Ακρόπολη έδωσε την Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αν και το σενάριο φάνηκε αρκετά απλοϊκό. Παραμένει όμως μια αρκετά καλή ευκαιρία να ανακινηθεί ξανά το θέμα... 

Update 8/8/14: Μπορεί να βοήθησε και σε ενα βαθμό η ερώτηση του MOVE IT προς τον Τζορτζ Κλούνι στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου, η οποία δημίουργησε παγκόσμιο θόρυβο και επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα και παράλληλα δημιούργησε πρόσφορο έδαφος, η ουσία είναι ότι το φιλμ ολοκληρώθηκε. Αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα και πριν από λίγες ημέρες έγινε η avant premiere στο Λονδίνο παρουσία αρκετού κόσμου, ανάμεσα σε αυτούς και του ηθοποιού Στίβεν Φράι που είναι οπαδός της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι αδερφοί Βούρχη έκαναν γυρίσματα στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως των Αθηνών, ενώ πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Χωραφάς, ο Τζιανκάρλο Τζιανίνι, ο Σπύρος Φωκάς και η Κασσάνδρα Βογιατζή.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Δεκ. 2013, 12:33
Ενημέρωση: 8 Aug 2014, 20:07

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos