ΣΕΙΡΕΣ

"Succesion" season 1: Αξίζει της προσοχής και της υπομονής σας

Δημοσίευση: 8 Σεπτεμβρίου 2018, 18:43
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η οικογένεια Roy είναι μια αμερικάνικη οικογένεια που αποτελείται από τον αρχηγό της οικογένειας, τον Logan (Brian Cox), τα 4 παιδιά του, τα τρία από τον δεύτερο γάμο και ένα από τον πρώτο, ενώ εκείνος είναι πλέον για 3η φορά παντρεμένος. Δεν πρόκειται όμως για μία απλή οικογένεια, καθώς έχει υπό τον έλεγχό της έναν από τους μεγαλύτερους κολοσσούς των media στον κόσμο. Η σειρά παρακολουθεί τις σχέσεις των μελών και τις μεταξύ τους διαμάχες και λεπτές ισορροπίες.

Άποψη: Η νέα σειρά του HBO «Succession», δημιουργία του Jesse Armstrong («Peep Show», «Babylon»), και με παραγωγούς τους Adam McKay («The Big Short») και Will Ferrell, επαναπροσεγγίζει την έννοια της κωμωδίας και του οικογενειακού δράματος και ως ένα βαθμό το πετυχαίνει. Παίρνει ένα τραγικό θέμα, που ακόμα και ο Σαίξπηρ έχει πραγματευτεί σε τραγωδία του, τον «Βασιλιά Ληρ» και με αργά βήματα το μπολιάζει με δόσεις ειρωνείας, χιούμορ και τραγελαφικών καταστάσεων. Ο Logan Roy, ο πατέρας της οικογένειας, σαν άλλος Βασιλιάς Ληρ, έχει το βασίλειό του και τα παιδιά του, αλλά σε αντίθεση με τον σαιξπηρικό βασιλιά, εκείνος δεν είναι πρόθυμος να μοιράσει το βασίλειό του, την επιχείρησή του, στα παιδιά του. Περισσότερο ίσως προτιμάει να δει τα παιδιά να αλληλοσκοτώνονται για την επικράτηση. Άλλωστε, η απόφασή του να μην αποσυρθεί τελικά, αλλά να παραμείνει επικεφαλής του κολοσσού, θα φέρει τα πάνω-κάτω και κυρίως στην σχέση του με τον Kendall, έναν από τους τρείς γιούς του, που ήταν σαν έτοιμος από καιρό να αναλάβει την θέση του πατέρα του.

Η σχέση Logan- Kendall είναι αυτή με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί αναπτύσσεται περισσότερο, με τον πρωτότοκο γιο του, τον Connor και την κόρη του, την Shiv, να μένουν αρκετά ημιτελείς, ενώ ο άλλος γιος, ο Roman, που τον υποδύεται εξαιρετικά ο Kieran Culkin, βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο. Επίσης, είναι η σχέση με τις μεγαλύτερες εντάσεις, εκεί που ο πατέρας θα δείξει όλη του την ασπλαχνιά απέναντι σε ένα παιδί του. Ο Logan Roy του σπουδαίου Brian Cox ως περσόνα μοιάζει να είναι ένας άλλος Murdoch, ένας επιχειρηματίας των ΜΜΕ, ικανός να κάνει τα πάντα, και απρόθυμος να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον στην οικογένεια του. Θα μπορούσαμε να τον παραλληλίσουμε και με τον Getty, που η σκληρή επιχειρηματική του ματιά ενέπνευσε τόσο την ταινία του Ridley Scott, όσο και την σειρά του Danny Boyle. Το πρώτο επεισόδιο σκηνοθετείται από τον Adam McKay, και τα υπόλοιπα από ικανότατους τηλεοπτικούς σκηνοθέτες, με πιο γνωστό τον Mark Mylod, γνώριμό μας από αρκετά επεισόδια του «Game of Thrones».

Η σειρά βέβαια έχει εμφανή επιρροή από το στιλ του McKay, και κυρίως από την τελευταία του ταινία, το «The Big Short», με το δράμα να συνδυάζεται με το χιούμορ και με έξυπνους διαλόγους μεταξύ των πρωταγωνιστών. Επιπλέον, όπως και στην ταινία, στήνεται ένας ανδροκρατούμενος κόσμος συμφερόντων, επιτυχίας, αποτυχίας, και δίψας για εξουσία. Ωστόσο, ενώ στην ταινία μπόρεσε να έχει ένα πιο σφιχτοδεμένο αποτέλεσμα, στην σειρά δεν κατέστη εφικτό κάτι τέτοιο, λόγω του 10ωρου υλικού που έχει να χειριστεί (10 επεισόδια/1 ώρα το καθένα). Ενώ υπάρχει ένα καλογραμμένο σενάριο και πολύ δυνατές ερμηνείες, γρήγορα ξεχειλώνει με αποτέλεσμα να έχει αρκετές «κοιλιές»  μέσα στην σεζόν, που θα είχαν αποφευχθεί σε μία κινηματογραφική ή τηλεοπτική ταινία. Αξίζει πάντως της προσοχής μας, αλλά και της υπομονής μας.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Σεπτεμβρίου 2018, 18:43
Ενημέρωση: 8 Σεπτεμβρίου 2018, 18:43
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos