Στους κινηματογράφους "Η χαρά και η θλίψη του σώματος"

Δημοσίευση: 6 Φεβ. 2014, 04:25

Στους κινηματογράφους προβάλλεται "Η χαρά και η θλίψη του σώματος" του Ανδρέα Πάντζη με τους Γιώργο Χωραφά, Χάρη Αμπράζη, Σίλβια Πέτκοβα, Νικολάι Μουταβτσίεφ. Κύπρος, 2012, 149'.

Υπόθεση: Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Ευαγόρα, ο οποίος μόλις έχει βγει από την φυλακή, όπου ήταν φυλακισμένος για πέντε χρόνια. Άριστος φοιτητής, ορφανός από πατέρα αγνοούμενο και πρόσφυγας από τη Γιαλούσα, είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, αλλά η μοίρα και η αφοσίωση του σε μία φιλία που επέλεξε να μην προδώσει, τον οδήγησε στην φυλακή. Τώρα είναι ένας μοναχικός 35αρης που ψάχνει να ξαναβρεί το νήμα της ζωής του. Δεν μπορεί όμως να αφήσει πίσω του το παρελθόν και αναζητεί απεγνωσμένα να βρει τον χαμένο του φίλο. Το ταξίδι της αναζήτησης του τον οδηγεί στην Βουλγαρία, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται την Ντίτα, μία νεαρή και όμορφη κοπέλα. Ο έρωτας τους αποτελεί σωτηρία και για τους δύο.

Ο Ευαγόρας ψάχνει την αγάπη, την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη. Η Ντίτα την λύτρωση από μία ζωή που δεν της αξίζει. Αυτό όμως που Ευαγόρας δεν γνωρίζει είναι ότι στο ταξίδι του τον ακολουθεί η αστυνομία και η Ιντερπολ, πιστεύοντας πως θα τους οδηγήσει στον Μιλέν, τον φίλο του που καταζητείται. Η φιλία του με τον Μιλέν ήταν σημαντική στη ζωή του, γιατί μετά την προσφυγιά του ’74, ο Ευαγόρας ζούσε απομονωμένος ψυχολογικά, έχοντας χάσει τα πάντα: την παιδική του ηλικία, τους συγγενείς του, τους φίλους, τους γείτονες, τον πατέρα του, την οικονομική ασφάλεια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos