"Στενές επαφές τρίτου τύπου" στον Λυκαβηττό

Δημοσίευση: 26 Aug 2015, 16:34

Μιά πολύ ιδιαίτερη (και ατμοσφαιρική) προβολή έχει προγραμματιστεί για απόψε στο Θέατρο του Λυκαβηττού στα πλαίσια του Athens Open Air Film Festival, στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο.

Περίεργα συμβάντα σ' όλη τη Γη προετοιμάζουν την έλευση εξωγήινων και ένας συμπαθής οικογενειάρχης γίνεται μάρτυρας μιας περίεργης, απόκοσμης εμπειρίας. Ξαφνικά αποφασίζει να ακολουθήσει τα σήματα από τον ουρανό και οδηγείται στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του.

Το 1977, ο «Πόλεμος των Άστρων» του Τζορτζ Λούκας θα ταξίδευε το κοινό «σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά», όμως οι «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» ήταν τελικά η ταινία που έφερε το Διάστημα στη Γη.

Βραβευμένη με Όσκαρ Φωτογραφίας και αξέχαστα ερμηνευμένη από τους Ρίτσαρντ Ντρέιφους και Φρανσουά Τριφό, η ταινία-σταθμός του Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρατεύει τα εκθαμβωτικά ειδικά εφέ, τη δεξιοτεχνία ενός από τους μεγαλύτερους ταχυδακτυλουργούς της κάμερας, τους μηχανισμούς του σινεμά φαντασίας και την αλληγορία και τα ενώνει σε μια κινηματογραφική μυσταγωγία που κανείς παρακολουθεί συνεπαρμένος.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Φρανσουά Τριφό, Τέρι Γκαρ, Μελίντα Ντίλον, Κάρι Γκάφεϊ

Έτος παραγωγής: 1977

Διάρκεια: 126'

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos