Σοκ: Αυτοκτόνησε ο Ρόμπιν Ουίλλιαμς...

Δημοσίευση: 12 Aug 2014, 08:54

Ένας από τους κορυφαίους κωμικούς ηθοποιούς όλων των εποχών, ο ανεπανάληπτος Ρόμπιν Ουίλλιαμς, δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για αυτοκτονία. Ο ηθοποιός προσπαθούσε να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, ενώ νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι είχε εισαχθεί και σε κέντρο αποτοξίνωσης για δεύτερη φορά μετά το 2006.

"Νόμιζα πως το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στη ζωή, είναι να καταλήξεις μόνος. Αλλά έκανα λάθος. Είναι να καταλήξεις με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις μόνος..."

Αυτή η μοναδική περσόνα, ο χαρισματικός παλιάτσος, ο τεράστιος κλόουν, προσπαθούσε να καταφέρει κάτι τρομερά δύσκολο για όλους τους πραγματικά μεγάλους κωμικούς ηθοποιούς που πραγματοποιούν κάθε φορά κατάθεση ψυχής για να κάνουν το χειλάκι σου να σκάσει ένα χαμόγελο, να ξεχαστεί, να ταξιδέψει: να πετύχει την εσωτερική του ισορροπία. Κάτι που αποδείχθηκε με τον τραγικότερο τρόπο, ότι δεν κατάφερε. 

Ο Ουίλιαμς είχε υπογράψει πρόσφατα συμβόλαιο για ένα sequel της υπερεπιτυχημένης «Mrs. Doubtfire» (1993), ενώ τον ερχόμενο Δεκέμβρη θα τον δούμε ξανά στο τρίτο μέρος του franchise «Night at the Museum: Secret of the Tomb». Το 1998 είχε τιμηθεί με το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για το φιλμ «Good Will Hunting» του Γκας Βαν Σαντ, ενώ είχε προταθεί ακόμη τρεις φορές για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στις ταινίες «Good Morning, Vietnam» (το 1988), «Dead Poets Society» (το 1990) και «The Fisher King» (το 1992).

Μην περιμένεις να διαβάσεις εδώ αναλυτικό κείμενο για τις διακρίσεις του και τις απίσημες τιμές που του απονεμήθηκαν. Μπες στο imdb και θα τα βρεις όλα. Όπως δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα "έφτασε στις ζωές μας σα εξωγήινος, αλλά τελικά κατάφερε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος" και όπως σχολίασε ο Κέβιν Σπέισι στο Twitter "σε έκανε να γελάς και να σκέφτεσαι, ελάχιστοι το έχουν καταφέρει".

Kαι ένας συγκινητικός αποχαιρετισμός από την μοναχοκόρη του Ζέλντα, με μια φράση από τον Μικρό Πρίγκιπα του Aντουάν ντ Σαιντ Εξπερύ«Εσύ- εσύ μόνο θα έχεις τα αστέρια όπως κανένας άλλος δεν τα έχει. Σε ένα από αυτά θα ζω. Σε ένα από αυτά θα γελώ. Και έτσι όταν το βράδυ θα κοιτάς τον ουρανό θα είναι σαν όλα τα αστέρια να γελούν. Εσύ, μόνο εσύ θα έχεις τα αστέρια που μπορούν να γελούν. Σε αγαπώ. Μου λείπεις. Θα συνεχίσω να σε ψάχνω».

Κάποιοι πικρόχολοι από εσάς θα ξεστομίσουν το κλασσικό "τόσοι και τόσοι πεθαίνουν καθημερινά, τι το ξεχωριστό είχε δαύτος;". Χάρισε γέλιο, χαρά στις ψυχές μας και επούλωσε τις πληγές εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό το ξεχωριστό είχε. Ήταν μοναδικός.

 

Αλλά η πουτάνα η κατάθλιψη είναι πολύ ύπουλη. Αν υποφέρετε, πείτε το, μιλήστε, ανοιχτείτε, είμαστε εδώ.

Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. 

Απόστολος Κίτσος

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos