Scenes from the suburbs: Κυκλοφόρησε!

Δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2011, 01:58

Ήθελα να το δω στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, έγινε μπέρδεμα με μια συνέντευξη που αναβλήθηκε και έπεσε πάνω στην προβολή του, τελικά δεν τα κατάφερα. Όμως, πλέον η deluxe edition του καταπληκτικού άλμπουμ των Arcade Fire, "Suburbs", διατίθεται προς πώληση και στα έξτρας της, μπορεί κανείς να απολαύσει το σχετικό μικρού μήκους (30') διαμαντάκι που σκηνοθέτησε ο Spike Jonze σε σενάριο μάλιστα του τραγουδιστή Win Butler, με τίτλο "Scenes from the suburbs".

To ρεπορτάζ από Berlinale τον Φεβρουάριο ανέφερε πως "Πρόκειται για μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε τα μουσικά βίντεο, με τα αντίστοιχα «ερασιτεχνικά» να έχουν περάσει στο προσκήνιο. Με εντυπωσιακές ερμηνείες από τους νεαρούς ερασιτέχνες ηθοποιούς και την γνώριμη (αν και κάπως πιο αφαιρετική εδώ) ματιά του αγαπημένου σκηνοθέτη (βλέπε «Where the Wild Things Are» -στο τρέιλερ του οποίου παίζει η τραγουδάρα Wake Up- και «Being John Malkovich»).

«Θέλαμε να έχουμε άποψη για την οπτική μας κληρονομιά. Ας πούμε σε 30 χρόνια από τώρα, όταν ένας ιός κρασάρει όλους τους υπολογιστές και οι άνθρωποι θα έχουν τα dvd για να βλέπουν πως ήταν η ζωή στις αρχές του 21ου αιώνα, θέλουμε να υπάρχει μια απόδειξη για τον τρόπο σκέψης μας», σχολίασε ο Win Butler και πρόσθεσε: «Το μουσικό βίντεο κλιπ πέθανε πριν καλά καλά αποκτήσουμε την ευκαιρία να κάνουμε ουσιαστικά βίντεο κλιπς. Για το συγκεκριμένο φιλμ επιλέξαμε να καταπιαστούμε με ένα συναίσθημα και να το παρουσιάσουμε χωρίς να υπάρχει απαραίτητα πλοκή. Ο Jonze ήταν η επιλογή μας από την αρχή, λατρεύουμε την ιμπρεσσιονιστική ματιά του. Οι επιρροές μας ήταν οι Β-movies επιστημονικής φαντασίας και βέβαια η δουλειά του Terry Gilliam. Πάντως, δεν αποκλείεται να είχαμε προκύψει σκηνοθέτες και όχι μουσικοί, αν η δημιουργία ενός φιλμ δεν κόστιζε 200 φορές περισσότερο από την δημιουργία ενός δίσκου!»

Ακόμα πιο cool όμως είναι το γεγονός πως μπορείς να το απολαύσεις σε onlline streaming        Ε Δ Ω (μέχρι και τα ξημερώματα Τετάρτης

Το τρέιλερ μπορείς να το τσεκάρεις λίγο πιο κάτω.

Απόστολος Κίτσος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos