Respect στον Άιρτον Σένα

Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2011, 04:59

O Άιρτον Σένα δεν ήταν απλά ένας οδηγός της Formula 1, ενός εκ των θεαματικότερων σπορ στον πλανήτη. Ήταν ο κορυφαίος πιλότος που οδήγησε ποτέ κάποιο από τα μονοθέσια, ένα τρομακτικό ταλέντο, με μυθικό έλεγχο του αυτοκινήτου και απίστευτες προσπεράσεις που έμειναν στην ιστορία. Ήταν και ένας προσήνης, χαμογελαστός άνθρωπος, πρότυπο για εκατοντάδες χιλιάδες Βραζιλιάνους συμπατριώτες του. Ήταν ένας μύθος με όλη την σημασία της λέξης. Ήταν ο κορυφαίος οδηγός που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Τον Μάιο του 1994, σε ηλικία 34 ετών, εντελώς μόνος του, σε μια σχετικά εύκολη στροφή του Γκραν Πρι στο Σαν Μαρίνο, πήγε και καρφώθηκε στο τσιμέντο. Σαν να ήθελε να αυτοκτονήσει. Τόσο "εύκολο" ήταν το ατύχημά του.

Όταν ακούστηκε για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την ζωή του αξεπέραστου αυτού τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, όλοι όσοι αγαπάμε πραγματικά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ευχηθήκαμε απλά να μην βεβηλώσει κανείς ατάλαντος σκηνοθέτης την μνήμη του. Όπως φαίνεται, ο Aσίφ Καπάντια τα κατάφερε. Βασισμένος σε υλικό 5.000 ωρών, κατάφερε να αποδώσει εξαιρετικά (σύμφωνα με τις κριτικές) την βιογραφία του μέγιστου Βραζιλιάνου και μάλιστα στο περυσινό Sundance να σηκώσει την αίθουσα προβολής στο πόδι από τον ενθουσιασμό, άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το βραβείο κοινού, με το οποίο τιμήθηκε εκεί. Το ντοκιμαντέρ βρήκε διανομή στις ΗΠΑ, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έρθει και εδώ. Και θα κόψει και καλά εισιτήρια.

Προς το παρόν δείτε το τρέιλερ, προσεχώς και κριτική που δεν θα είναι αντικειμενική. Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι.

Απόστολος Κίτσος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos