Πέντε ελληνικές ταινίες στο Κάρλοβι Βάρι

Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2012, 17:51

Το 47ο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας, ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται πάνω από 180 νέες ταινίες μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο θα έχει έντονη ελληνική παρουσία.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, επιλέχθηκε να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έκτορα Λυγίζου με τίτλο Το αγόρι που τρώει το φαγητό του πουλιού, η οποία περιγράφει τρεις μέρες από τη ζωή ενός άνεργου νέου που κατοικεί στην Αθήνα και μοιράζεται όλα του τα υπάρχοντα με το καναρίνι του... Στις εκτός συναγωνισμού κατηγορίες συμμετέχουν ακόμα δύο ελληνικές ταινίες.

Στους Ορίζοντες, όπου προβάλλονται πρόσφατες παραγωγές από όλο τον κόσμο και ταινίες βραβευμένες σε μεγάλα φεστιβάλ, θα συμμετέχει η βραβευμένη στη Βενετία και πρόσφατα στο φεστιβάλ του Σίδνεϊ, ταινία του Γώργου Λάνθιμου Άλπεις, ενώ στην κατηγορία Μία άλλη όψη, που περιλαμβάνει ταινίες ασυνήθιστης καλλιτεχνικής προσέγγισης, θα προβληθεί το L του Μπάμπη Μακρίδη που συμμετείχε στο φεστιβάλ του Sundance.

Επίσης στην κατηγορία Έργα σε εξέλιξη θα συμμετέχουν οι ταινίες Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου, και Wild Duck σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Σακαρίδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos