ΣΕΙΡΕΣ

"The Orville": Μας κέρδισε!

Δημοσίευση: 24 Μαρτίου 2018, 13:03
Συντάκτης:

Σύνοψη: Περίπου 400 χρόνια στο μέλλον παρακολουθούμε το διαστημικό σκάφος Orville και το πολύ-πολιτισμικό πλήρωμά του, που έχει για κυβερνήτη τον Εντ Νέσνερ (Σεθ ΜακΦάρλαν) και αντιπλοίαρχο την πρώην γυναίκα του Κέλι Γκρέισον (Άντριαν Παλίκι), να έρχονται αντιμέτωποι με τις περιπέτειες του διαστήματος την ίδια στιγμή που η ζωή στο σκάφος θυμίζει άλλη μια μέρα στην Γη.

Άποψη: Ο πολυπράγμων Σεθ ΜακΦάρλαν δεν ησυχάζει ποτέ και αυτό φαίνεται. Η αγάπη του για το Star Trek, όπως και η απρόσμενη επιτυχία του Guardians of the Galaxy, του έδωσαν ώθηση να δημιουργήσει, την πρώτη του live action σειρά με τίτλο The Orville που ασχολείται με διαγαλαξιακά ζητήματα. Ο ντόρος ήταν μεγάλος, το ίδιο και η τηλεθέαση όμως οι αρχικές εντυπώσεις που άφησε ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικές.

Αυτό βέβαια μέχρι να καταλαγιάσει το hype και να αρχίσει να αποκτά κοινό, που κατά βάση απαρτίζεται από Trekkies και λάτρεις του είδους, που μπόρεσαν να δουν κάτι νοσταλγικό στην σειρά και να την εκτιμήσουν, ανεξάρτητα από το κράξιμο των κριτικών. Ίσως αυτή η παρεξήγηση να συνέβη γιατί λανθασμένα θεωρήθηκε ως παρωδία του Star Trek. Ίσως γιατί ο ΜακΦάρλαν και το χιούμορ του δεν είναι και πολύ αγαπητοί. Ίσως επειδή όντως μερικές φορές τα επεισόδια δεν έπειθαν για μια επαγγελματική δουλειά. Αυτά εκ πρώτης όψεως.

Όσοι έχετε δει Family Guy και American Dad σίγουρα έχετε πάρει μια ιδέα από την καφρίλα του Σεθ ΜακΦάρλαν και τα «ευαίσθητα» θέματα που καυτηριάζει συνεχώς. Στα εικοσάλεπτα επεισόδια μπορεί να μοιάζει για επιφανειακός τύπος χωρίς ίχνος ευαισθησίας, στα 45λεπτα όμως αφήνει στην άκρη την τακτική με τα απανωτά αστεία και τις ατάκες για να δοκιμάσει να στήσει χαρακτήρες που εξελίσσονται μέσα σε ένα sci-fi sitcom που προσπαθεί να ορθοποδήσει όσο μπορεί καλύτερα σε έναν κύκλο 12 επεισοδίων. Φυσικά δεν λείπουν τα cringe αστεία και οι γκάφες του πληρώματος απλά αυτήν την φορά ομογενοποιούνται και κατανέμονται ομοιόμορφα μέσα σε μια ολοκληρωμένη ιστορία ανά επεισόδιο, που θα μπορούσε κάλλιστα από μόνη της να στέκεται (με πολλή δουλειά) και ως ταινία. Μέσα σε όλη αυτήν την φαντασμαγορία σημειώστε και δύο guest εμφανίσεις από Λίαμ Νίσον και Σαρλίζ Θέρον (είχαν παίξει αμφότεροι και στην ταινία του Σεθ “A Million Ways to Die in the West”) που αναμφίβολα προσθέτουν στο αποτέλεσμα, έστω και με την ελάχιστη εμφάνισή τους.

 Αδιαμφισβήτητα η σειρά έχει αδυναμίες και δεν πατάει γερά στα πόδια της όπως συμβαίνει πάντα στα νέα ξεκινήματα. Γιατί γι’ αυτό πρόκειται. Όλοι έχουμε συνηθίσει τα sitcoms αλλά τις πιο γήινες εκδοχές τους. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ΜακΦάρλαν τόλμησε να φανταστεί μια απλή καθημερινότητα στο μέλλον και να την εμπλουτίσει με εξωγήινα πλάσματα, παράλληλα σύμπαντα, εξελιγμένες μορφές τεχνολογίας μέχρι και διαφορετικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Πρωτότυπο θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας αν ψάχνεστε για καινούργια σειρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos