Ώρα για Γαλλόφωνο Φεστιβάλ

Δημοσίευση: 25 Μαρτίου 2011, 04:46

Το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμά του, ενώ παράλληλα αποκάλυψε και τους διάσημους καλεσμένους του, οι οποίοι θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, με κορυφαία όλων την διάσημη ηθοποιό Κατρίν Ντενέβ, η οποία θα βρεθεί στην τελετή έναρξης στις 31 Μαρτίου.

Ανάδοχος φέτος του φεστιβάλ θα είναι η ελληνικής καταγωγής κουκλάρα ηθοποιός Άννα Μουγκλαλίς ("Coco Chanel & Igor Stravinsky"), η οποία επίσης θα βρεθεί στην τελετή έναρξης, ενώ η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ θα είναι το "Potiche" του Φρανσουά Οζόν και ταινία λήξης το γυρισμένο στην Ελλάδα, "Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι" του Ολιβιέ Ορλέ με πρωταγωνιστή τον Εμίλ Κοστουρίτσα. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής που θα απονείμει το Βραβείο στο Διαγωνιστικό τμήμα είναι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ενώ από τις ταινίες του διαγωνιστικού ξεχωρίζουν το υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα, "Carlos" του Ολιβιέ Ασαγιάς, το υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ "Εκτός Νόμου" του Ρασίντ Μπουσαρέμπ, αλλά και το "Θέα στη Θάλασσα" της Νικόλ Γκαρσία, η οποία θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπως επίσης και οι Νταϊάν Κρούγκερ, Κλαούντια Καρντινάλε, Λουντβίν Σενιέ και Κώστας Γαβράς.

Ακόμα, θα έχετε την ευκαρία να δείτε τιμητικό αφιέρωμα στον Κλοντ Σαμπρόλ, μια παρουσίαση τριών βωβών γαλλικών ταινιών συνοδεία ηλεκτρονικής μουσικής από τον διάσημο DJ Cam, αλλά και ένα μίνι-αφιέρωμα στον γαλλόφωνο τρόμο. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου, ενώ οι προβολές των ταινιών θα διεξαχθούν στους κινηματογράφους Αττικόν, Απόλλων, Ταινιοθήκη της Ελλάδας και Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos