Οpen Air Μικρού Μήκους

Δημοσίευση: 25 Ιουλίου 2011, 21:20

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, "Nύχτες Πρεμιέρας", συνεχίζει τις καλοκαιρινές δράσεις που βγάζουν τον κινηματογράφο στους δρόμους, τα πάρκα και τους εξωτερικούς χώρους της πόλης, στήνοντας την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. μια οθόνη κινηματογραφική προβολής σε μια από τις πιο ιδιαίτερες πλατείες του κέντρου.

Στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, το Athens Open Air Film Festival θα παρουσιάσει ένα απόσπασμα από το πρώιμο έργο ορισμένων εκ των πιο γνωστών σκηνοθετών παγκοσμίως. Οι σκοτεινές εκδοχές της αμερικάνικης κοινωνίας (Τόντ Σόλονζ) σμίγουν με τις εικόνες διαλογισμού του Αλφόνσο Κουαρόν και τον ερεβώδη κόσμο του εικονοκλαστικού αριστοτέχνη Τιμ Μπάρτον.

Μια άγουρη εκδοχή του καλλιτεχνικού μεγαλείου του πατέρα όλων των νέρντ, Τζόρτζ Λούκας, παράταιρα παντρεμένη με το Judgment Park, του μάστερ της εκδίκησης, Παρκ Τσαν Γουκ μπλέκεται με την super 8, μπίτνικ εκδοχή του νεανικού ρεαλισμού, από τον Γκας Βαν Σαντ. Μαζί και το καμάρι της ελληνικής φιλμογραφίας Αλεξάντερ Πέιν παρέα με την Αντρέα Άρνολντ, άπαντες σε ορισμένες χαρακτηριστικές μικρού μήκους ταινίες από την αρχή της καριέρας τους.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. θα "τρέξει" αφιέρωμα αναφορικά με τις μικρού μήκους πρώτες σκηνοθετικές δουλειές των βραβευμένων εκπρόσωπων του νέου ελληνικού σινεμά. Θα προβληθούν κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες πρώτες δημιουργίες γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών του νέου ελληνικού ρεύματος, στην οδό Αρεοπαγίτου, ακριβώς στην είσοδο του σημαντικότερου υπαίθριου θεατρικού χώρου της Αρχαίας Αθήνας, του θεάτρου Διονύσου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το πρώτο μέρος μιας επιλογής μικρού μήκους ταινιών, με το δεύτερο μέρος της επιλογής να ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Νούσιας, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Φάγκρας, Παναγιώτης Φαφούτης και Ελισάβετ Χρονοπούλου εκθέτουν τις πρώτες κινηματογραφικές τους εικόνες, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos