Οι σημειώσεις του Κόπολα για το "The Godfather", σε βιβλίο

Δημοσίευση: 29 Μαΐου 2016, 16:04

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, παραχώρησε τα δικαιώματα έκδοσης σε βιβλίο του σημειωματάριου, που χρησιμοποίησε στα γυρίσματα της ταινίας «The Godfather» («Ο Νονός»), το 1972.

Οι 720 σελίδες του σημειωματάριου του Κόπολα για το θρυλικό φιλμ που κέρδισε περισσότερα από είκοσι βραβεία, μεταξύ αυτών τρία Όσκαρ (ήταν υποψήφιο για άλλα οκτώ), πέντε Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Γκράμι, «είναι το κλειδί, για να καταλάβει το κοινό πολλά από αυτά, που αποφασίστηκαν και έγιναν με συγκεκριμένο τρόπο...», όπως ανέφερε ο 77χρονος δημιουργός.

Ο «Νονός» βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο, ο οποίος εμπνεύστηκε τους χαρακτήρες από τη δράση πραγματικών μαφιόζων. Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Υόρκη και διήρκεσαν δύο μήνες. Πριν ολοκληρωθούν, οι παραγωγοί ήδη προετοίμαζαν το δεύτερο μέρος, καθώς ήταν σίγουροι για την επιτυχία της ταινίας με πρωταγωνιστές  τον Μάρλο Μπράντο (Βίτο Κορλεόνε) και τον Αλ Πατσίνο (Μάικλ Κορλεόνε) που θεωρείται μία από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με εισαγωγικό σημείωμα από τον ίδιο τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, στις 15 Νοεμβρίου, από τη Regan Arts, ενώ θα υπάρξει και περιορισμένος αριθμός υπογεγραμμένων αντιτύπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos