Οι πρώτες ταινίες για το Φεστιβάλ ταινιών τρόμου "Fright Nights 2"

Δημοσίευση: 7 Φεβ. 2015, 14:51
Συντάκτης:

Μετά την αναγνωριστική πρώτη χρονιά, το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’, έρχεται πιο δυναμικό και πιο φιλόδοξο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 12 Μαρτίου μέχρι την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις δύο αίθουσες του κινηματογράφου ΑΘΗΝΑΙΟΝ (Βασ. Σοφίας 124, ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι). Οι προβολές θα είναι 6 καθημερινά και σε κάθε μία θα προβάλλεται μία μικρού μήκους ταινία πριν το κύριο φιλμ. Τιμές εισιτηρίων; Απλό 6€,  Ημερήσιο 10€,  Full Pass  50€  για την Αθήνα.  Ειδικά φέτος, το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με θεματικά αφιερώματα, συνεργασίες με ξένα φεστιβάλ της Ευρώπης και άλλα events. Πιο συγκεκριμένα:

Αφιέρωμα στα θρυλικά monster movies της Universal, σε συνεργασία με το αμερικάνικο studio και την UIP. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρία από τα ιστορικά monsters που έγραψαν ιστορία θα προβληθούν σε εξαιρετική εικόνα και ήχο! Frankenstein (1931), Dracula (1931), The Mummy (1932

Αφιέρωμα στον Γαλλικό τρόμο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Audio Visual. Xavier Gens, Pascal Laugier, Georges Franju και άλλοι δημιουργοί που σημάδεψαν την κινηματογραφική ιστορία τρόμου …στα Γαλλικά, με 5 ταινίες μεταξύ των οποίων: Frontiere(s) (2007), Μάτια Χωρίς Πρόσωπο (1960).

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, δύο φεστιβάλ τρόμου συνεργάζονται και ανταλλάσουν ταινίες σε ειδική ενότητα. Το σπουδαίο φεστιβάλ ‘Night Visions’ της Φινλανδίας θα δώσει το παρόν στην Ελλάδα με δύο ολοκαίνουργιες παραγωγές εκ Σουηδίας και ένα επίσης Σκανδιναβικό classic! .

-Anger of the Dead του Francesko Picone. Η νέα ταινία του Uwe Boll, ένα zombie road movie όπου μια γυναίκα και δύο άντρες προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα κόσμο ρημαγμένο από τον ιό που ανασταίνει τους νεκρούς.  Για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

-Awaiting του Mark Murphy. Ένα δυνατό και ακραίο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Tony Curran (Gladiator, Underworld: Evolution κλπ). Σε 2η Παγκόσμια προβολή

- Alone του Bhushan Patel. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία mainstream ταινία τρόμου από την Ινδία (ξεκίνησε σε ευρεία διανομή στη χώρα της στις 16 Ιανουαρίου και συνεχίζει και παίζεται ως και τώρα). Μια μεγάλη επιτυχία από το Bollywood που θα σας αφήσει …άφωνους!

-Chung Cu του Van M. Pham. Επίσης για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε Ευρωπαϊκή πρώτη, η ταινία τρόμου από το Βιετνάμ που έφτασε μέχρι την Αμερική και ήδη προγραμματίζεται η διανομή της εκεί! 

- Horsehead του Romain Basset. Το Γαλλικό artistic θρίλερ που συζητιέται ήδη παντού χάρη στο καλλιτεχνικό του ύφος και την προφανή επιρροή από το Suspiria του Dario Argento.

- Starry Eyes των Kevin Kolsch και Dennis Widmyer. Πολυβραβευμένο και με συμμετοχές στο Fantasia, Sitges και SXSW, μια τρομακτική ματιά στο Hollywood και την επιθυμία για δόξα από νεαρές starlet.

- Late Phases του Adrian Garcia Bogliano. Με δύο βραβεία στο Toronto After Dark, συμμετοχές στα Fantasia και SXSW και διανομή στις αμερικάνικες αίθουσες, ο δραματικός τρόμος στα καλύτερά του.

- Όπως κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ θα κάνουν πρεμιέρα και ταινίες που θα προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους αργότερα:

- Lurk του Βασίλη Κατσίκη. Η τελική μορφή του ψυχολογικού θρίλερ του έλληνα σκηνοθέτη, με διεθνές καστ και την Tess Spentzos στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2015.

- Don’t Blink του Travis Oates. Μυστήριο, τρόμος και επ. φαντασία, το ‘Triangle’ των τελευταίων χρόνων, με τους Mena Suvari και Brian Austin Green.   Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Μάιο του 2015.

- Φυσικά δεν θα λείψουν και οι δεκάδες ταινίες μικρού μήκους, που θα προβάλλονται πριν την κυρίως ταινία. 30 και πλέον ολοκαίνουργια shorts από όλο τον κόσμο, σε μια απολαυστική πρόγευση πριν το κυρίως πρόγραμμα.

- H ελληνική παραγωγή θα έχει και φέτος ενεργή συμμετοχή, με πολλά ελληνικά shorts, για τα οποία θα παραβρεθούν οι συντελεστές και το cast για να τα παρουσιάσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη προβολή.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos