Ο θρύλος Νίκι Λάουντα στο πανί

Δημοσίευση: 3 Απριλίου 2012, 18:19

Αυτή είναι μια αθλητική ιστορία με πολύ ζουμί που έχει νόημα και "θέμα" να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Αυτό που μας προβληματίζει, είναι η επιλογή του σκηνοθέτη. Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο λόγος για το "Rush", την αληθινή ιστορία δύο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους που έχει γνωρίσει ποτέ η αθλητική κοινότητα και δη αυτή της Formula 1: Του Άγγλου πλεϊμπόι Τζέιμς Χαντ (Κρις Χέμσγουορθ) και του μεθοδικού, ευφυούς αντιπάλου του, Νίκι Λάουντα ( Ντάνιελ Μπριλ). Παρακολουθώντας τις προσωπικές τους ζωές εντός και εκτός της πίστας, το RUSH ακολουθεί τους δύο οδηγούς καθώς αυτοί εξωθούν τον εαυτό τους μέχρι τα όρια της φυσικής και ψυχολογικής αντοχής τους. Εκεί όπου δεν υπάρχει συντομότερος δρόμος προς τη νίκη, ούτε περιθώριο λάθους. Αν κάνεις ένα λάθος, πεθαίνεις. Όπως αυτό που κόντεψε να πάθει ο Λάουντα στο γερμανικό γκραν πρι του 1976, όταν κόντεψε να καεί ζωντανός, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί...

Την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Ρον Χάουαρντ, μια clean cut και safe επιλογή (βλέπε "A dangerous mind", "Cinderella man"), κάτι που σημαίνει ότι θα "γυαλιστούν" οι ιστορίες των πρωταγωνιστών (δυστυχώς, διότι κανείς από τους δύο δεν ήταν... αγγελούδι), αλλά τουλάχιστον θα είναι καλογυρισμένο το φιλμ και με υψηλή ποιότητα παραγωγής, ενώ το σενάριο ανατέθηκε στον Πίτερ Μόργκαν ("Frost/Nixon", "The Queen"), μια αξιόπιστη επιλογή. Παίζουν επίσης οι Ολίβια Ουάιλντ, Αλεξάνδρα Μαρία Λάρα.

Α.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos