Ο συγγραφέας του James Bond: «Το Skyfall με έκανε έξαλλο!»

Δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2015, 03:31

Ο Άντονι Χόροβιτς, ο Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος, που υπογράφει το νέο μυθιστόρημα για τον James Bond, «Trigger Mortis»- το οποίο βασίζεται σε μία αδημοσίευτη ιστορία του Ίαν Φλέμινγκ- ασκεί την κριτική του στις ταινίες 007, «Skyfall» και «Quantum of Solace».

«Το  ''Quantum of Solace''' απλά πήγε στραβά. Όσο για το ''Skyfall'', αυτό είναι το λιγότερο αγαπημένο μου! Ξέρω ότι κάνω τη διαφορά με αυτό που θα πω, αλλά αυτή η ταινία ποτέ δεν μου άρεσε. Ο Bond μοιάζει αδύναμος. Είχε αμφιβολίες. Αυτός δεν είναι ο Bond».

Ένας άλλος λόγος, όπως τόνισε, που δεν του άρεσε το «Skyfall» ήταν επειδή ο Bond, σε αυτή την ταινία, δεν κατάφερε να αποτρέψει τον θάνατο, της M (Τζούντι Ντεντς). «Η ταινία τελειώνει με τον κακό που σκοτώνει τη Μ. Τότε γιατί κάθισα και είδα την ταινία; Να δω ότι δεν μπορείς να προστατέψεις την επικεφαλής της ΜΙ6 από έναν τρελό; Ό,τι την πηγαίνεις σε ένα αγροτόσπιτο στην Σκωτία χωρίς όπλα και λες στον κακό που είσαι και αυτός φτάνει με έξι ανθρώπους και τη σκοτώνει; Αυτό το πράγμα με έκανε έξαλλο!», τόνισε στη συνέντευξή του ο Χόροβιτς.

Στη συνέχεια, τόνισε τις επιφυλάξεις που έχει για τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του James Bond «Spectre». Κρίνοντας από το trailer της ταινίας, ο Χόροβιτς είπε: «Βλέπω στο τρέιλερ μία φωτογραφία με την οικογένεια του Bond, των οποίων τα πρόσωπα λείπουν, επειδή η φωτογραφία έχει καεί! Αυτό έχει να κάνει με το οικογενειακό παρελθόν του Bond και γνωρίζω ότι ο κόσμος θέλει απεγνωσμένα να μάθει περισσότερα γι΄αυτό. Εγώ πάλι λέω: “Μην μου πείτε, δεν θέλω να ξέρω για τις αμφιβολίες του, τις ανασφάλειες του, την αδυναμία του! Θέλω να των βλέπω στη δράση, να σκοτώνει και να νικά!».

Ίσως το μοναδικό πράγμα που εκτίμησε σε αυτές τις ταινίες, ήταν η ερμηνεία του Daniel Graig, τον οποίο χαρακτήρισε «καταπληκτικό ηθοποιό!».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos