Ο Ουίλ Φερέλ διαγράφει τον λογαριασμό του στο Facebook

Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2018, 15:36
Συντάκτης:

Σήμερα, Παρασκευή, είναι η μέρα που ο Will Ferrell διαγράφει τον λογαριασμό του στο Facebook! Ο αγαπημένος κωμικός με μία ανάρτησή του ανακοίνωσε στους 10.1 εκατομμύρια θαυμαστές του πως θα διαγράψει τον λογαριασμό του την ερχόμενη Παρασκευή, ύστερα από το σκάνδαλο που έλαβε χώρα με την εταιρεία Cambridge Analytica, μια βρετανική εταιρεία η οποία απέκτησε διάφορες πληροφορίες από προφίλ 50 εκατομμυρίων χρήστων χωρίς την έγκρισή τους ή την γνώση τους για αυτή την ενέργεια. Μέχρι στιγμής, το Facebook υποσχέθηκε πως θα προβεί σε ορισμένες αλλαγές για να δώσει περισσότερο έλεγχο στους χρήστες του όσον αφορά τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους και για να περιορίσει τη χρήση δεδομένων στην πλατφόρμα του Facebook. Ο CEO, Mark Zuckerberg ζήτησε δημόσια συγγνώμη για αυτή την κατάσταση, αλλά από ότι φαίνεται ο Ferrell δεν έμεινε ευχαριστημένος με τις δηλώσεις του.

Ύστερα από το σκάνδαλο, τα hashtags “deletefacebook” και “CambridgeAnalytica” γέμισαν το διαδίκτυο με σκοπό την κινητοποίηση άλλων χρήστων για να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους, έτσι ώστε να μποϊκοτάρουν μαζικά την πλατφόρμα αυτή. Το περιοδικό Playboy ανακοίνωσε και αυτό πως θα αποχωρήσει από το Facebook, ενώ ο Elon Musk διέγραψε τις σελίδες του, Tesla Motors και SpaceX, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συνυδριτής της εφαρμογής WhatsApp, Brian Acton, δήλωσε στο Twitter του: “Ήρθε η ώρα. #deletefacebook.” Να σημειώσουμε εδώ, πως το Facebook απέκτησε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Ο Ferrell παραδέχθηκε στην ανάρτησή του, πως δεν ήταν ποτέ φαν των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το χρησιμοποιούσε για να στηρίξει όχι μόνο τη δουλειά τους στο Funny Or Die (μια κωμική... συνωμοταξία που ίδρυσε ο Ferrell μαζί με τους Adam McKay και Chris Henchy), αλλά και φιλανθρωπικές δράσεις, όπως και προσωπικά πρότζεκτ του. Να υπενθυμίσουμε πως ο Ferrell δεν έχει λογαριασμούς ούτε στο Twitter ούτε στο Instagram. Διαβάστε παρακάτω για την επίσημη δήλωσή του την Τρίτη.

«Καλησπέρα σας,

Με αυτή την ανάρτηση, θέλω να σας ανακοινώσω πως σε 72 ώρες θα διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Facebook. Δεν τον διαγράφω αμέσως γιατί θέλω αυτό το μήνυμα να διαδωθεί σε όλους τους ακόλουθούς μου και θαυμαστές μου. Πάντα είχα μια αποτροπή για τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά τα χρησιμοποιούσα για να υποστηρίξω την εργασία μας στο Funny Or Die, κάποια προσωπικά μου πρότζεκτ αλλά και φιλανθρωπικές δράσεις για τις οποίες είμαι παθιασμένος. Το Facebook μου επέτρεπε να προωθώ αφωσιομένους και ταλαντούχους ανθρώπους που τους αξίζει αναγνώριση από το κοινό. Δεν είμαι ο μόνος που δηλώνει βαθιά αναστάτωση με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, η οποία χρησιμοποίησε λανθασμένα πληροφορίες εκατομμυρίων ανθρώπων με λογαριασμούς στο Facebook για να υπονομεύσει την δημοκρατία μας, καθώς παραβιάσε την ιδιωτικότητα των πολιτών. Αισθάνθηκα συγκλονισμένος όταν έμαθα πως το μοναδικό μέτρο που έλαβε το Facebook κατά της παραβίασης αυτής, ήταν να αναστείλλει τη λειτουργία της σελίδας της Cambridge Analytica στην πλατοφόρμα τους.

Είναι μια εποχή που η παραπληροφόρηση δεν γνωρίζει όρια, για αυτό και είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την αλήθεια αλλά και τους ανθρώπους που βοηθούν στην ανακάλυψή της. Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες της εταιρείας που απέτρεψε την διάδωση προπαγάνδας και στοχοποίησε ευάλωτους ανθρώπους.

Αγαπώ τους φανς μου και εύχομαι να συνεχίσω να επικοινωνώ μαζί τους μέσω των ταινιών μου και της τηλεόρασης.»

Πρώτη δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2018, 15:36
Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2018, 15:36
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos