CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">

Ο Ουές Άντερσον θέλει το δικό του θεματικό πάρκο. ΌΛΕ!

Δημοσίευση: 4 Νοε. 2014, 15:07
 
Ήταν κάπου στο 1996 όταν ήρθε με την ταινία Bottle Rocker να ταράξει τα νερά της φιλμογραφίας, για να  συνεχίσει με το ‘Rushmore’ και να καθιερωθεί με το εξαιρετικό ‘The Royal Tenenbaums’. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ γνωστή : ‘The Life Aquatic with Steve Zissou’, ‘The Darjeeling Limited’, ‘Fantastic Mr. Fox’, ‘Moonrise Kingdom’, ‘Grand Budapest Hotel’…  Αποτέλεσμα: ο ίδιος μετρά μέχρι σήμερα 49 βραβεία και 56 υποψηφιότητες για βραβεία….
 
Μπορεί να κρατά το νέο του κινηματογραφικό εγχείρημα ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά ΄πέταξε’ τη βόμβα για το επόμενο φιλόδοξο δημιούργημα της φαντασίας του: ένα θεματικό πάρκο αλά  ‘Wes Anderson’! Kabooooom! Ο αγαπημένος σκηνοθέτης μόλις ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με το ιδρυτικό μέλος των  Devo και  μουσικοσυνθέτη των ταινιών του Mark Mothersbaugh για τη δημιουργία του δικού τους θεματικού πάρκου.
 
Ο Mothersbaugh, εκτός από μουσικός είναι επίσης ένας ιδιαίτερος και χαρισματικός ζωγράφος και Visual artist και στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του art book με τίτλο ‘Myopia’ , ο Άντερσον την έδωσε την  είδηση: ‘ Ελπίζω σύντομα να εξασφαλίσω τα μέσα για την ανάθεση της  κατασκευής ενός σημαντικού και ευμεγέθους θεματικού  πάρκου αποκλειστικής μελέτης και σχεδιασμού από τον Mark Mothersbaugh’.
Παράλληλα, στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου, ο Άντερσον εξήρε την καλλιτεχνική δεινότητα του Mothersbaugh λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  " εδώ και 40 χρόνια ο ίδιος έχει θέσει τη δημιουργία ενός έργου που ανέρχεται στο δικό του μαγικό βασίλειο , όπου ο επισκέπτης έχει διασκεδάζει και φοβάται , συχνά ταυτόχρονα ".
 
Σκέψου ένα θεματικό πάρκο φτιαγμένο με βάση τη συμμετρία και το ονειρικό περιβάλλον του Άντερσον και τη Disneyland να μένει πολύ πίσω….Εντάξει, μην υπερβάλλουμε, αλλά φαντάσου ‘αντερσονικά’ roller coasters, σουρρεαλιστικά ‘Bellafonte’,  cupcakes βγαλμένα από το φούρνο της Σάουαρς Ρόναν του  Grand Budapest Hotel…
 
Eιρήνη Κατσαρά
 
Πρώτη δημοσίευση: 4 Νοε. 2014, 15:07
Ενημέρωση: 4 Νοε. 2014, 15:07

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos