Ο Μπάρι Τζένκινς ξαναχτυπά

Δημοσίευση: 3 Aug 2018, 11:59
Συντάκτης:

Ο Barry Jenkins, βραβευμένος με Όσκαρ για το ιδιοσυγκρασιακό «Moonlight», επιστρέφει με νέα ταινία, την πολυαναμενόμενη «If Beale Street Could Talk», της οποίας κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Πρόκειται για μεταφορά ενός βιβλίου του 1974 του James Baldwin, τον οποίον θυμόμαστε από το πρόσφατο ντοκιμαντέρ «I’ m Not Your Negro», που βασίστηκε στην σκέψη και το έργο του γνωστού συγγραφέα (περισσότερες πληροφορίες για το φιλμ εδώ). Ο σκηνοθέτης μοιράστηκε το πρώτο τρέιλερ στο Twitter, ώστε να συμπέσει με τα 94α γενέθλια του Baldwin (σαν χθες στις 2 Αυγούστου του 1924). Η ιστορία της ταινίας αφορά την Tish και τον Fonny, ένα ζευγάρι που χωρίζεται από μία ψευδή κατηγορία βιασμού. Η Tish ενώ προετοιμάζεται για την γέννηση του παιδιού τους, προσπαθεί να βρει στοιχεία για την αθωότητά του Fonny. Πρωταγωνιστούν η Kiki Layne και ο Stephan James («Race») ως το κεντρικό ζευγάρι, και η Teyonah Parris («Chi-Raq»), η Regina King («The Leftovers»), ο Dave Franco («The Disaster Artist») και ο Brian Tyree Henry («Atlanta»). Το σενάριο, όπως και στο «Moonlight», το γράφει ο Jenkins.

Το «Moonlight», που καθιέρωσε τον σκηνοθέτη, ήταν η πρώτη ταινία με μόνο μαύρους ηθοποιούς και με κεντρικό ρόλο από την LGBTQ κοινότητα που κερδίζει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, έστω και μετά το λάθος με το «La La Land», ενώ ο Barry Jenkins κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, μαζί με τον Tarell Alvin McCraney, στον οποίο έδειξε ένα κομμάτι από την ταινία πέρσι. «Ο Tarell έκανε ένα πολύ όμορφο σχόλιο βλέποντας την ταινία», είπε ο Jenkins. «Ήταν του τύπου: “Το έκανες να είναι Νέα Υόρκη. Μία Νέα Υόρκη όχι των τοποθεσιών, αλλά μία Νέα Υόρκη των προσώπων”. Νομίζω ότι τα πρόσωπα που υπήρχαν στην εποχή του Baldwin είναι παρόντα και στη σημερινή Νέα Υόρκη».

Το 1974 ο James Baldwin είχε μιλήσει στον Guardian για το βιβλίο του. «Κάθε ποιητής είναι αισιόδοξος», αλλά στο δρόμο για την αισιοδοξία «πρέπει να φθάσεις σε ένα βαθμό απόγνωσης για να ζήσεις την ζωή σου».

Η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 30 Νοεμβρίου, κατά την προοσκαρική περίοδο. Από το τρέιλερ πάντως φαίνεται πως θα είναι ένα ακόμα ατμοσφαιρικό και βαθιά συναισθηματικό δράμα. Ο Jenkins ετοιμάζεται και για το επόμενο σχέδιο του, που θα είναι η μεταφορά του «The Underground Railroad» του Colson Whitehead για το Amazon. Σας έχουμε γράψει εδώ σχετικά.

Update 28/11/18: Νέο, ατμοσφαιρικό τρέιλερ και σάουντρακ "Killing me softly" των Fugees, με αφορμή την κυκλοφορία του φιλμ στις αμερικανικές αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos