O "Mωυσής" του Ρίντλεϊ Σκοτ ετοιμάζεται για Όσκαρ... ειδικών εφέ!

Δημοσίευση: 30 Δεκ. 2013, 23:28

Νέο βιβλικό έπος εν'όψει. Μετά των Νώε και την κιβωτό του από τον Ντάρεν Αρονόφσκι, παίρνει σειρά ο Ρίντλεϊ Σκοτ με το "Exodus: Gods and Kings".

Ο πολύπειρος και πολυαγαπημένος σκηνοθέτης θα αναπαραστήσει την έξοδο του λαού του Ισραήλ από την Αίγυπτο του Ραμσί, με τον Κρίστιαν Μπέιλ να υποδύεται τον Μωυσή και τον Τζόελ Ετζερτον (Αnimal Kingdom, Warrior, Zero Dark Thirty) τον Φαραώ.

Μαζί τους και οι Σιγκούρνι Ουίβερ, Τζον Τορτούρο, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Άαρον Πολ, σε σενάριο των Μπιλ Κόλατζ, Άνταμ Κούπερ (Tower Heist), το οποίο πέρασε ένα... χέρι ο βραβευμένος με Όσκαρ, Στιβ Ζάλιαν (Gangs of New York, Moneyball, The girl with the dragon tattoo).

Mακριά από το sequel του Blade Runner ας παραμείνει ο 76χρονος και ας κάνει ότι θέλει...

Α.Κ.

Update 2/7/14: Η 20th Century Fox έδωσε νέες φωτό στην δημοσιότητα, με τον Ρίντλεϊ Σκοτ να σχολιάζει: "Νόμιζα ότι ήξερα την ιστορία του Μωϋσή, αλλά τελικά μάλλον δεν είχα ιδέα. Δεν πρέπει να πρόσεχα και πολύ στο σχολείο... Έχω συγκλονιστεί. Η ιστορία του είναι μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειες και πνευματικές εμπειρίες που έχουν συμβει ποτέ..."

 

Update 9/7/14: Το πρώτο τρέιλερ είναι εντυπωσιακό, όπως ακριβώς το περιμένεις από τον σκηνοθέτη ενός "Μονομάχου", έστω και αν είναι ντεφορμέ τα τελευταία χρόνια. Εστιάζει στην κόντρα Μωϋσή-Ραμσή (που οδήγησε στην απόσχιση Αιγυπτίων-Εβραίων), είναι επιβλητικό, με Dead Can Dance μουσικές, τα εφέ τούμπανο, ένα υποσχόμενο πρώτο δείγμα και βέβαια μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου θα δούμε περισσότερα. Αυτά που δεν είναι καθόλου... υποσχόμενα, είναι τα σχεδόν αστεία πόστερ! 

 

 

Update 4/9/14: Δείτε ένα featurette βίντεο από τα γυρίσματα και ακούστε τον Ρίντλεϊ Σκοτ να μας αφηγείται τι επικού μεγέθους εφέ κατάφερε να στήσει (και πως) καθώς και σε τι ύψη έφτασε ο προϋπολογισμός και η παραγωγή του φιλμ, τα οποία ελαχιστοποιήθηκαν με την χρήση του υπολογιστή.

 

Update 10/11/14: Δύο παράμετροι του "Exodus" γίνονται ξεκάθαροι στο νέο (και τελευταίο) τρέιλερ: πρώτον, ότι θυμίζει πολύ το οσκαρικό "Gladiator" σε ύφος, φωτογραφία και επικές μάχες και δεύτερον, ότι αυτά τα γιγάντια κύματα και  οι ανεμοστρόβιλοι δεν είναι δυνατόν να περάσουν απαρατήρητοι: πέρα από οτιδήποτε άλλο (όπως δείχνει και το νέο πόστερ που μπορείτε να δείτε αμέσως μετά), το φιλμ του Ρίντλεϊ Σκοτ μοιάζει σαν ένα ισχυρό αουτσάιντερ για τα Όσκαρ ειδικών εφέ. Και βλέπουμε...

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos