Ο Λάνθιμος πάει sci-fi στο The Lobster

Δημοσίευση: 12 Ιαν. 2013, 19:59

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που επιστρέφει στο κινηματογραφικό προσκήνιο με το The Lobster.

Η ταινία είναι αγγλικής, ιρλανδικής και ελληνικής παραγωγής και σε σενάριο του μόνιμου συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίπου και αναζητά χρηματοδότηση στο εξωτερικό. Βρίσκεται στην προ-επιλογή των πρότζεκτ στο cimeMart, την αγορά του φεστιβάλ του Ρότερνταμ μαζί με έργα άλλων νέων δυναμικών σκηνοθετών όπως της Λουκριτία Μαρτέλ (The Headless Woman/2008), της Ουκρανής Μαρίνα Βρόντα και του Μάθιου Πόρτερφιλντ.

Ο σκηνοθέτης κοιτά κατά sci-fi μεριά για να συμπληρώσει περαιτέρω το σετ με τα περίεργα detached ταινιάκια του που έχουν αποκτήσει σεβαστό κοινό ιδίως στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης η οποία λαμβάνει χώρα σ' ένα δυστοπικό μέλλον και στο οποίο οι άνθρωποι ζουν μόνοι σύμφωνα με τους νόμους της Πόλης. Μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο όπου πρέπει μέσα σε 45 μέρες να επιλέξουν σύντροφο. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ζώα και ελευθερώνονται στο δάσος, ένας όμως καταφέρνει να δραπετεύσει...

Τώρα φανταστείτε το αυτό σε στυλ Λάνθιμου και προσθέστε καλές δόσεις ανατρεπτικών πλάνων, υπαρξιακών  αναζητήσεων και θέματα όπως η μοναξιά κι ο φόβος του θανάτου που εξαγνίζονται συχνά μέσα από τα ψέμματα, τις συνήθειες και τις κοινωνικές συμβάσεις και φαντάζομαι βρίσκεστε κοντά.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos