Ο Κένεθ Μπράνα στο Μέγαρο Μουσικής

Δημοσίευση: 18 Οκτ. 2013, 19:58

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία ερμηνεία του σε σαιξπηρικό έργο, ο Κένεθ Μπράνα ανέβηκε στη σκηνή του Διεθνούς Φεστιβάλ Μάντσεστερ τον περασμένο Ιούλιο, για να ερμηνεύσει με μεγάλη επιτυχία έναν από τους δυσκολότερους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου, τον σαιξπηρικό Μάκβεθ. Τώρα, ο 53χρονς Ιρλανδός δημιουργός θα βρεθεί για δύο βραδιές (21-22 Οκτωβρίου, στις 21.00) στην οθόνη της αίθουσας "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να υποδυθεί τον Σκοτσέζο βασιλιά.

Η παράσταση που συν-σκηνοθετεί ο Κένεθ Μπράνα μαζί με τον -βραβευμένο με «Ολίβιε» και «Τόνι»- Ρομπ Ασφορντ και η οποία σύμφωνα με τις κριτικές του εξωτερικού κινείται σε κινηματογραφικούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν προσωπικό υποκριτικό θρίαμβο για τον Ιρλανδό ηθοποιό και είναι μαγνητοσκοπημένη από το ανέβασμά της μέσα στα τείχη της Βικτωριανής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στο Μάντσεστερ.

Ο Μπράνα έχει κάνει σχεδόν τα πάντα: έχει σκηνοθετήσει, έχει γράψει και έχει παίξει σε χολιγουντιανές παραγωγές, έχει δημιουργήσει έναν δικό του περιφερόμενο θίασο, έχει παίξει στην τηλεόραση τον σκυθρωπό Σκανδιναβό ντεντέκτιβ Βαλάντερ, έχει σκηνοθετήσει τον "Thor", πάντα όμως κυριαρχεί η αγάπη του για το κλασσικό κείμενο (Ηenry V, Much ado about nothing, Othello, Hamlet, Sleuth).

O «Μάκβεθ» είναι η δεύτερη της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής για τέταρτη συνεχή χρονιά προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Αρχικά, η μαγνητοσκοπημένη παραγωγή ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί για μία βραδιά. Η εξάντληση των εισιτηρίων όμως της 22ης Οκτωβρίου οδήγησε τους υπευθύνους του Μεγάρου στην οργάνωση και μίας έξτρα παράστασης, στις 21 Οκτωβρίου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 14 ευρώ (γενική είσοδος), 7 ευρώ (φοιτητικά).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos