Ο Κάμερον ξεκίνησε Avatar 2, 3 & 4, αλλά πάει για το 2017...

Δημοσίευση: 2 Aug 2013, 14:24

Σας έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν για την ειλημμένη απόφαση του Τζέιμς Κάμερον να γυρίσει τα τρία sequel από το Avatar, συνεχόμενα!

Πλέον, το επισημοποίησε ανακοινώνοντας την έναρξη της παραγωγής, αλλά και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως επίσης και τους σεναριογράφους. Συγκεκριμένα, στην συγγραφή των σεναρίων θα τον βοηθήσουν οι Τζος Φρίντμαν ("War of the worlds", "Terminator: The Sarah Connor Chronicles"), Ρικ Τζάφα & Αμάντα Σίλβερ ("Rise & Dawn of the planet of the apes") και Σέιν Σαλέρνο ("Armaggedon", "Savages").

Ο Κάμερον ξεκαθάρισε ότι θα τα πραγματοποιήσει και τα τρία ταυτόχρονα, ξεκινώντας γύρισμα μέσα στο 2014. Η πρεμιέρα του πρώτου δρομολογείται για τον Δεκέμβριο του 2016, του δεύτερου Χριστούγεννα του 2017 και του τρίτου στα τέλη του 2018.

Update 14/4/14Έχουν περάσει περίπου 2 χρόνια από όταν σας γράψαμε για πρώτη φορά για την πρόθεση του Τζέιμς Κάμερον να γυρίσει ταυτόχρονα να 3 επόμενα Avatar. Οι λόγοι είναι φυσικά οικονομικοί, καθώς και τα τρία φιλμ θα γίνουν με κοινό μπάτζετ περίπου στο 1 δις δολλάρια, στη Νέα Ζηλανδία. Μιλώντας στο live stream chat του Reddit, ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι τα σενάρια των επόμενων τρίων sequel της αρχικής ταινίας θα είναι έτοιμα σε 6 μόλις εβδομάδες!

 Η παραγωγή των σίκουελς είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει γυρίσματα το φθινόπωρο του 2014. Οι κύριοι πρωταγωνιστές, Σμα Γουέρθινγκτον, Ζόι Σαλντάνα και Στίβεν Λανγκ έχουν συμφωνήσει και για τις τρεις ταινίες.  Τα τρία «Avatar» σίκουελς έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν σταδιακά - από το Δεκέμβριο του 2016, μέχρι το 2018.

Update 14/1/15: Νέα παράταση πήρε η επιστροφή του Avatar στις κινηματογραφικές αίθουσες. Όπως ανακοίνωσε ο Τζέιμς Κάμερον η δεύτερη ταινία πιθανότατα θα προβληθεί στα τέλη του 2017. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για το 2015 και είχε πάρει παράταση για το 2016. Τελικά το δεύτερο Avatar θα αργήσει ακόμα περισσότερο. Ο Κάμερον εξήγησε πως θέλει να ολοκληρώσει το σενάριο όλων των φιλμ Avatar που θα ακολουθήσουν ώστε να υπάρχει συνέχεια και να μην εμφανίζονται ως ξεχωριστές ταινίες. Το θέμα είναι ότι έχουν ήδη συμπληρωθεί πέντε χρόνια από το πρώτο και Κάμερον και Fox δεν έχουν κάνει ενέργειες για να διατηρήσουν το Buzz ζωντανό, ενώ εντωμεταξύ και οι πρωταγωνιστές έχουν προχωρήσει σε διαφορετικά projects, αλλά και τα cgi έχουν επίσης εξελιχθεί σε διάφορα φιλμ. Πολύ δύσκολα κατά τη γνώμη μας, θα υπάρξει ξανά ο ίδιος ενθουσιασμός και θα χρειαστεί πολύ ιδιαίτερο και στοχευμένο μάρκετινγκ για να επαναφέρει το focus στο συγκεκριμένο brand name...

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos