Ο Γκάρι Φουκουνάγκα σκηνοθετεί τον Τζέικ Τζίλενχαλ

Δημοσίευση: 5 Μαΐου 2018, 14:46
Συντάκτης:

Για ακόμα μια φορά ο Τζέικ Τζίλενχαλ θα είναι πίσω από την παραγωγή σε ταινία που θα πρωταγωνιστήσει ο ίδιος, και αυτή τη φορά μάλιστα με σκηνοθέτη τον ταλαντούχο Κάρι Φουκουνάγκα. Ο 38χρονος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον θρυλικό Λέοναρντ Μπέρνσταïν, συνθέτη του “West Side Story” και του “On The Waterfront”, στην βιογραφική ταινία με τίτλο “The American”.

Το σενάριο της ταινίας το έχει αναλάβει ο Μάικλ Μίτνικ (Vinyl, The Current War) και θα βασίζεται στο βιβλίο “Leonard Bernstein” του Χάμφρει Μπάρτον και θα ακολουθεί την πορεία του συνθέτη από την διεύθυνση της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, στα μόλις 25 του χρόνια, στην άνοδο και την δόξα ενώ την ίδια στιγμή πάλευε εσωτερικά αλλά και δημόσια για να είναι αντάξιος προσδοκιών για τους άλλους, και κυρίως για τον εαυτό του.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ, ζεσταμένος ήδη από τον δραματικό του ρόλο στο περσινό “Stronger” όπου ενσάρκωνε έναν επιζώντα από τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης, νιώθει ιδιαίτερη τιμή για την δυνατότητα που του δίνεται και αναφέρει σχετικά: «Όπως οι περισσότεροι, έτσι και εγώ, έμαθα για τον Λέοναρντ Μπέρνσταïν μέσα από το ‘West Side Story’, όταν ήμουν ακόμα παιδί. Παρόλα αυτά, καθώς μεγάλωνα και μάθαινα για το έργο του, άρχισα να συνειδητοποιώ το εύρος της συνεισφοράς του και την ευγνωμοσύνη που του οφείλει η σύγχρονη Αμερικάνικη κουλτούρα. Ως άνθρωπος, ο Μπέρνσταïν υπήρξε μια συναρπαστική προσωπικότητα, γεμάτη ιδιοφυΐα αλλά και αντιφάσεις, και είναι τιμή για εμένα και τον φίλο μου Κάρι να πούμε την ιστορία του».

Με την σειρά του ο Κάρι Φουκουνάγκα χαρακτηρίζει «θαυμάσια την συνεργασία με τον Μάικλ Μίτνικ και τον Τζέικ Τζίλενχαλ για την απόδοση του εμβληματικού Μπέρνσταïν» και πιστεύει ότι «ο Τζέικ είναι ο καταλληλότερος συνεργάτης για αυτήν την ταινία».

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η τελευταία παρουσία του Φουκουνάγκα στον κινηματογράφο ήταν πριν τρία χρόνια με το “Beasts of No Nation” ενώ στο ενδιάμεσο είχε ασχοληθεί με τα τηλεοπτικά “True Detective” και “Maniac”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos