To ντοκιμαντέρ του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για τον πατέρα του

Δημοσίευση: 1 Ιουνίου 2014, 13:54

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μοιράζεται στιγμές της οικογενειακής ζωής του στο ντοκιμαντέρ που κινηματογράφησε με τίτλο "Remembering the artist Robert De Niro Sr", το οποίο είναι αφιερωμένο στον γκέι πατέρα του. Ο διάσημος ηθοποιός μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά για τον ομοφυλόφιλο καλλιτέχνη πατέρα του μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ του HBO.

Ο Ρομπερτ Ντε Νίρο, ο πρεσβύτερος ήταν ζωγράφος που ζούσε σε μία μικρή επαρχιακή και όπως λέει ο Ντε Νίρο σε συνέντευξή του στο out το γεγονός αυτό σίγουρα τον ταλάνιζε. Ο ίδιος ο Ντε Νίρο παραδέχεται ότι γνώριζε για την ομοφυλοφιλία του πατέρα του, αλλά δεν είχαν μιλήσει γι’ αυτό αρκετά: «Μακάρι να είχαμε μιλήσει γι’ αυτό περισσότερο. Η μητέρα μου δεν ήθελε γενικώς να μιλάει γι’ αυτά τα πράγματα και όταν είσαι μικρός και ‘συ ο ίδιος δεν δείχνεις το ενδιαφέρον που πρέπει, αλλά νομίζω πλέον ότι ήρθε η στιγμή να το κάνω. Ένιωσα ότι ήταν υποχρέωσή μου να κάνω ένα αφιέρωμα σ’ αυτόν».

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται εκτενώς και η δουλειά του πατέρα του, τον οποίο ο Ντε Νίρο φαίνεται να θαυμάζει πολύ: «Από τους αγαπημένους μου πίνακες είναι το Venice by night που το έχω στο σπίτι μου…».

Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός μέσα από το έργο του μοιράζεται τις προσωπικές ιστορίες από το ημερολόγιο του πατέρα του, όπου καταγράφει την απελπισία για το σεξουαλικό προσανατολισμό του. Διατηρεί ζωντανές τις μνήμες τού καλλιτέχνη πατέρα του, συντηρώντας το σπίτι και στούντιο του στο Σόχο της Νέας Υόρκης, που είναι γεμάτο με βιβλία, πινέλα και καμβάδες, αλλά και με έργα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 9 Ιουνίου από το κανάλι HBO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos