Το Netflix είναι και επίσημα ένας μεγάλος παίκτης του Hollywood

Δημοσίευση: 27 Ιαν. 2019, 17:19
Συντάκτης:

Λίγες μόνο ώρες αφού ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ με το Netflix να διεκδικεί 15 από αυτά, ακόμα ένα σημαντικό γεγονός σημειώθηκε για τον κολοσσό της συνδρομητικής πλατφόρμας. Το MPAA (Ένωση Κινηματογραφικών Εταιριών Αμερικής) καλωσόρισε το Netflix ως ισότιμο μέλος πλέον και αποδεικνύει αυτό που πολλοί συνεργάτες της ένωσης φοβούνται να παραδεχτούν: το Netflix με τις παραγωγές του και τα αποκλειστικά δικαιώματα που εξασφαλίζει έχει αλλάξει τα δεδομένα του σινεμά.

ΣΧΕΤΙΚΑH σειρά που "χάκαρε" τον αλγόριθμο του Netflix

Με την κίνηση αυτή μπαίνει στο κλαμπ των μεγάλων στούντιο παραγωγής, ειδικά σε αυτήν την περίοδο που η Ένωση ψάχνεται για να αντικαταστήσει την 20th Century Fox προτού την εξαγοράσει εξ ολοκλήρου η Disney. Παρόλα αυτά, όσο ρηξικέλευθη και αν είναι η πρόοδος αυτή, το τρέχων μοντέλο ανοίγματος σε αίθουσες θα εξακολουθεί να είναι προνόμιο ελάχιστων τίτλων του Netflix. Οι λίγες προβολές σε αίθουσες της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες ικανοποιούν τις απαιτήσεις τόσο του Netflix όσο και των δημιουργών προσφέροντας δωρεάν διαφήμιση αλλά και αναγνωρισιμότητα από μεγάλα έντυπα του χώρου.

Αυτό βέβαια, μετά την υπογεγραμμένη συνεργασία της Ένωσης και του Netflix, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει δραματικά χωρίς ωστόσο να διακινδυνεύσει η ποικιλία του που κυμαίνεται από “Bright” μέχρι “Roma”. Η νόρμα που ήθελε τις αίθουσες να βασίζονται αποκλειστικά στα στούντιο παραγωγής για κερδοφόρες ταινίες  πλέον αλλάζει και από εκεί που η συνδρομητική τηλεόραση ήταν μία απειλή τώρα θα έχει ρόλο ενός συνεργάτη ο οποίος, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες/μέλη της Ένωσης, παράγουν ταινίες με σκοπό το κέρδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Glow" season 3: Dream big!

Σύνοψη: Οι υπέροχες κυρίες της πάλης, a.k.a. the Gorgeous Ladies of Wrestling μετακομίζουν στο...
19 ώρες

"Rambo V: Last Blood": Ώρα για το τρέιλερ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε βρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών που ολοκληρώθηκε πριν λίγα 24ωρα για να...
19 ώρες

Η "Λεωφόρος Πατησίων" υποψήφια για Ευρωπαϊκό "Όσκαρ"

Η "Λεωφόρος Πατησίων" του Θανάση Νεοφώτιστου συνεχίζει να κάνει εντύπωση και να αποσπά θετικά...
20 ώρες