Νεκρός ο Τόνι Σκοτ!

Δημοσίευση: 20 Aug 2012, 11:43

Από το πρωί κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη Τόνι Σκοτ στα 68 του χρόνια. Το σοκαριστικό είναι πως όλα δείχνουν πως αυτοκτόνησε πηδώντας από γέφυρα του Λονγκ Μπιτς σο Λος Αντζελες το πρωί της Κυριακής. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο η αστυνομία διέρευσε πως υπάρχει σημείωμα του αυτόχειρα που άφησε στο αυτοκίνητό του.

Μικρότερος αδελφός του Ρίντλεϊ, γεννήθηκε στην Αγγλία, έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη (παράλληλα πετυχημένος σκηνοθέτης διαφημιστικών) με το «Hunger» το 1983 με Κατρίν Ντενέβ, Σούζαν Σάραντον και Ντέιβιντ Μπόουι.

Το 1986 το «Top Gun» γίνεται τεράστια επιτυχία, κάνει σουπερ σταρ τον Τομ Κρουζ και πλέον ο Τόνι, είναι περιζήτητος για τη νέα ματιά που είχε στις ταινίες δράσης. Θυμηθείτε «Beverly Hills Cop II», «The Last Boy Scout», «True Romance», «Crimson Tide», «Enemy Of The State», «Spy Game», «Domino», «The Taking Of Pelham 123» και το τελευταίο του «Unstoppable» με τον Ντένζελ Ουάσιγκτον, με τον οποίο είχε συνεργαστεί πολλές φορές.

Ο Τόνι έφτιαξε μαζί με τον αδελφό του, την Scott Free, και βοηθούσε νέους κινηματογραφιστές σε σινεμά και τηλεόραση ενώ ήδη είχε ανακοινωθεί η συνέχεια του Top Gun. Ηταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

Επιστρέψτε στο www.moveitmag.gr προσεχώς για ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σκηνοθέτη.

Γιάννης Λυμπέρης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos