Νεκρός ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Prince.

Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2016, 23:09
Συντάκτης:

O Prince ήταν ένας συγκλονιστικός μουσικός, ένα ασύλληπτο ταλέντο που επανακαθόρισε το funk, την pop, την R'n'B, δημιουργός ουσιαστικά του ήχου της Minneapolis, ενός μαγικού rocl/soul/funk/disco/jazz/r’n’b μείγματος που σκιαγράφησε με μοναδικά χρώματα μια ολόκληρη εποχή, την δική μας εποχή.

Ήταν ρε γαμώτο.

Πέθανε πριν λίγο σε ηλικία 57 ετών (ναι, μόλις 57 ετών), όταν άφησε την τελευταία του πνοή, χωρίς τα αίτια του θανάτου ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, αν και την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ βρισκόταν σε αεροπορική πτήση επιστροφής στη Minnesota, ο πιλότος επιδίωξε αναγκαστική προσγείωση για να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ο Prince Rogers Nelson ήταν ένας γίγαντας, παρά το μικρό ύψος του. Ένας μοναδικός περφόρμερ. Μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση μουσικής ιδιοφυίας. 

Από πολύ μικρή ηλικία ήξερε να παίζει κιθάρα και πιάνο, ενώ συνέθετε και τα δικά του τραγούδια. Το 1976 έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις σε ένα στούντιο φίλου του και λίγο μετά ήρθε το πρώτο συμβόλαιο με τη Warner.

Στο πρώτο του άλμπουμ («For You») έπαιζε και τα 27 όργανα που ακούγονταν και είχε γράψει (φυσικά) όλα τα τραγούδια. Το 1979 ο Prince δημιουργεί το συγκρότημά με τίτλο το όνομά του και ξεκίνησαν με επιτυχία στην Αμερική με δύο χορευτικά singles, το «Why You Wanna Treat Me So Bad?» και το "Wanna Be Your Lover".

Το 1984, κυκλοφορεί η ταινία ‘Purple Rain’ μια κατά κάποιο τρόπο αυτοβιογραφική ταινία για τον Prince, ο οποίος κρατούσε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλο το άλμπουμ από το soundtrack της ταινίας ‘Purple Rain’ ήταν εκπληκτικό. Το «When Doves Cry» ήταν το  πρώτο τραγούδι του που πήγε στο No 1 των αμερικάνικων charts. Από το ίδιο soundtrack ακολούθησαν το ‘Let’s Go Crazy’ και ‘Purple Rain’ που πήγαν στο Αμερικάνικο No 1 και No 2 αντίστοιχα καθιερώνοντας τον Prince ως μία από τις σημαντικότερες μορφές της δεκαετίας του 80. Η ταινία κέρδισε το βραβείο Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

Το 1985 κυκλοφόρησε το άλμπουμ ‘Around The World In A Day’ σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των Αμερικάνικων albums με την τρίτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. To 1987 κυκλοφορεί το Sign "O" the Times και το ομώνυμο τραγούδι βρίσκεται στη θέση Νο3 των 100 καλύτερων τραγουδιών, ενώ το άλμπουμ στο Νο6 του Billboard 200.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 γράφει το soundrack για την ταινία «Batman» του Τιμ Μπάρτον και το τραγούδι Batdance γίνεται κατευθείαν Νο. 1 στα charts.

Το 1991 ο Prince εμφανίστηκε πρώτη φορά με τη νέα του μπάντα «The New Power Generation». Το πρώτο τους album στη νέα δεκαετία ήταν το «Diamonds and Pearls» και ένα χρόνο μετά, ακολούθησε το «Love Symbol Album».

Με το άλμπουμ «Musicology» το 2000 έκανε την μεγάλη επιστροφή και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ ανακηρύχτηκε από το Rolling Stone ως ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα έσοδα της χρονιάς και κέρδισε δύο Grammy.

Purple Rain, When Doves Cry, Raspberry Beret, Little Red Corvette, Sign 'O' the Times, Money Don't Matter 2 Night, You sexy MF, Get Off, Alphabet St., Cream, Kiss, U Got the Look, The Most Beautiful Girl in the World...

Ενας πραγματικός πρίγκηπας. 

Θα μας αφήσει κανέναν το γαμω-2016;

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos