ΣΕΙΡΕΣ

"Motherland" season 1: Η σύγχρονη μητέρα με χιούμορ και αλήθεια

Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2018, 20:25
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Τζούλια βρίσκεται φορτωμένη με πολλές υποχρεώσεις ξαφνικά αφού ο άντρας της αποφασίζει να παρευρεθεί σε ένα bachelor πάρτι. Η δουλειά σε συνδυασμό με τα παιδιά θα την φέρουν εκτός ορίων αλλά πάντα με μια δόση χιούμορ.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Άποψη: Κανείς δεν αρνείται το γεγονός ότι η σύγχρονη εικόνα της μητέρας περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από αυτά που μπορεί να αντέξει όμως το BBC Two αποφάσισε φέτος να μας το κάνει και εικόνα με την κυριολεκτική έννοια. Με δημιουργούς που έχουν στο ενεργητικό τους σειρές όπως “The IT Crowd” και “Catastrophe”, η βρετανική επιτυχία –και όχι μόνο, του “Motherland” ήταν δεδομένη. Αν και δεν ξεφεύγει από τις καταστάσεις που πολλές φορές έχουν χρησιμοποιηθεί ως κυρίαρχο υλικό για παραγωγές που ασχολούνται με τις εργαζόμενες μητέρες ( όπως είδαμε για παράδειγμα με την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο " I Don’t Know How She Does It” ή την παρέα μαμάδων στο “Bad Moms”) το “Motherland” έχει το Βρετανικό στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει σαν κάτι πρωτότυπο.

Η πρωταγωνίστρια Τζούλια προσγειώνεται σε μία πραγματικότητα που αδυνατεί να διαχειριστεί και την οποία πολλές μητέρες αποφεύγουν να παραδεχτούν. Στο γενικό κλίμα της sitcom σειράς ωστόσο δίνεται χώρος για απομυθοποίηση της μητέρας δίχως δράματα και λύπηση για την ίδια. Αντιθέτως, θα βρεθείτε σε στιγμές πλήρης ταύτισης με τον έξτρα συμπαθητικό χαρακτήρα της Άννα Μάξγουελ Μάρτιν, η οποία έχει μία σεβαστή πορεία στην βρετανική τηλεόραση και διακρίνεται από εξαιρετικές ικανότητες στο physical comedy (οι κινήσεις του σώματός της και οι εκφράσεις του προσώπου της θα μπορούσαν να σταθούν και χωρίς καθόλου σενάριο).

Η κοινωνική πλευρά της Τζούλια πλήττεται από τις επιθετικές A-Team μαμάδες και η ίδια δεν αργεί να πέσει σε πολλά faux pas και άλλα ρεζιλέματα που ναι μεν πληγώνουν τον μητρικό  και γυναικείο της εγωισμό αλλά από την άλλη δείχνουν  ότι καταβάθος, ακόμα και οι τέλειες μητέρες, είναι άνθρωποι που προσπαθούν για το καλύτερο. Για την Τζούλια ο κόσμος δεν λειτουργεί υπέρ της και θα ευχόταν όλοι να βαδίζουν με την λογική της, όμως ευτυχώς μένει απτόητη από το γεγονός ότι δεν μπορεί να τα ισορροπήσει όλα. Οι περιπέτειες της και η διαρκής κόντρα με την μητέρα της δίνουν αρκετό υλικό για να κρατήσουν τα έξι συνολικά επεισόδια έναν χαλαρό και συνάμα αστείο ρυθμό που δεν κουράζει ούτε επαναλαμβάνεται.

Και κυρίως, είναι αληθινό. Σχολιάζει τις ευθύνες τις μητέρας με έναν διακριτικό αλλά άκρως κυριολεκτικό τρόπο χωρίς να αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις αλλά και χωρίς ωστόσο και να παίρνει πολύ σοβαρά τον ρόλο του ως σειρά. Το χιούμορ είναι το μέσο που χρησιμοποιεί για να αποδείξει με απλό τρόπο πόσο απαιτητική μπορεί να γίνει η κοινωνία προς την γυναίκα.

Το “Motherland” θα επιστρέψει για δεύτερη σεζόν σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos