Με γκαζιές στην κορυφή το Fast Five

Δημοσίευση: 11 Μαΐου 2011, 00:45

Koλλημένη πέμπτη είχε το Fast Five το τετραήμερο 5-8 Μαϊου 2011 και σάρωσε τα πάντα στο ελληνικό Box Office με 93.380 εισιτήρια (και πολύ καλό μέσο όρο, 1.167 ανά αίθουσα...), αριθμός υπετριπλάσιος από τις ταινίες που ακολούθησαν, ενώ βοήθησε και τον αριθμό των συνολικών εισιτηρίων να φτάσει στα 177.205, δηλαδή επίπεδα... γιορτών. Βέβαια, ρόλο σε αυτό έπαιξε και η είσοδος αρκετών θερινών στο παιχνίδι, παράμετρος η οποία αναμένεται να διαδραματίσει σαφώς σημαντικότερο ρόλο τις προσεχείς εβδομάδες.

Πολύ μακριά ακολούθησαν Thor και Red Riding Hood, με το δεύτερο να παρουσιάζει μικρότερη μείωση σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα, ενώ καμία από τις υπόλοιπες ταινίες που έκαναν πρεμιέρα δεν βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα, κάτι αναμενόμενο διότι μιλάμε για φιλμ art προσανατολισμού, με εξαίρεση ίσως το Brighton Rock που έκανε μόλις 2.146 σε 5 αίθουσες.

Υπερεκτιμήθηκε από την εταιρεία διανομής το Balada Triste De Trompeta, ανοίγοντας σε 6 (!) αίθουσες με τα πενιχρά 1.125 εισιτήρια, ενώ καλύτερα συγκριτικά πήγε το Lily Sometimes με 950 σε 2 αίθουσες. Πέρασαν και δεν... ακούμπησαν τα Chalet Girl (199 σε 4) και Chongqing Blues (208 σε 1), ενώ το Pina θα έκανε ξανά σούπερ μέσο όρο (στην Αθήνα είχε 3.333 σε 2 αίθουσες), όμως στην Θεσσαλονίκη δεν πάτησε... άνθρωπος (357 σε 3) και έτσι το συνολικό νούμερο ήτα 3.690 σε 5 κινηματογράφους.

Όπως πάντα, αναλυτικά τις 10 πρώτες δέκα ταινίες, μπορείς να τις δεις ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Kate

Kate

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Kate στο επάγγελμα ψυχρή εκτελέστρια έχει δηλητηριαστεί και σε λιγότερο απο 24ωρες...
40 λεπτά
Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Από μία τυχαία συνάντηση σε μία τραγική κατάληξη, η μοναδική σχέση του Malcolm...
2 ώρες