Μάικ Λι: «Αυτά είναι μαλακίες»

Δημοσίευση: 5 Ιαν. 2015, 21:47

«Αυτά είναι μαλακίες. Τι αστεία δήλωση!». Αυτή ήταν η απάντηση του Μάικ Λι που δόθηκε μετά από ερώτηση της εφημερίδας «The Star» για σχολιασμό της ατάκας του Κουέντιν Ταραντίνο πως η ψηφιακή τεχνολογία είναι ο θάνατος του σινεμά.
Ο 72χρονος Βρετανός δημιουργός επέλεξε και αυτός να γυρίσει την τελευταία του ταινία "Mr. Turner" ψηφιακά, για πρώτη φορά στην καριέρα του, και μίλησε για την καμπάνια του Αμερικανού συνάδελφού του, να σώσει το κλασικό φορμάτ του φιλμ.
Ο Λι, γνωστός για την… άνεση να λέει αμέσως τη γνώμη του, χωρίς καν να σκέφτεται «συνέπειες» που πάντα έχουν άλλοι στο μυαλό, τόνισε: «Η δήλωσή του είναι απόλυτη. Είναι οπισθοδρομική για αυτό και ανεύθυνη. Θυμίζει και όσους στα τέλη των 70ς που φώναζαν πως το σινεμά πέθανε. Η καμπάνια του Ταραντίνο είναι bollocks (μαλακίες). Οι νέοι κινηματογραφιστές σήμερα,  κάνουν εκατοντάδες ωραία πράγματα γιατί το ψηφιακό σινεμά έφερε μία επανάσταση του μέσου, το έκανε προσιτό, όχι για λίγους».
Εκτός από τον Ταραντίνο, υποστηρικτές του φιλμ, παραμένουν οι Κρίστοφερ Νόλαν και Τζέι Τζέι Εϊμπραμς όπως βέβαια και ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος βέβαια γυρίζει με ψηφιακό τρόπο τις τελευταίες ταινίες, αλλά ουδείς μπορεί να τον «κατηγορήσει» πως ο έρωτάς του για το κλασικό φιλμ, έχει σβήσει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos