Κάννες 2012-Ημέρα 2η: Sequel στο Blade Runner και docu για την Μπαρτσελόνα!

Δημοσίευση: 19 Μαΐου 2012, 20:46

Το «Dust & Bone (aka Σκουριά και Κόκκαλο)» συγκίνησε πολύ κόσμο την Πέμπτη στην Κρουαζέτ και εκτός από την Μαριόν Κοτιγιάρ (μία από τις όμορφες γυναίκες του κόσμου, χωρίς καμία απολύτως ένσταση...), καλό ήταν που άρχισαν σιγά σιγά όλοι να μαθαίνουν τον τεράστιο Ματίας Σόνερτς, ο οποίος έπειτα από την αξέχαστη ερμηνεία του στο (υποψήφιο για Όσκαρ ξενόγλωσσου) περυσινό «Rundskop», προκάλεσε πολλές συζητήσεις και για την ερμηνεία του στο δράμα του Ζακ Οντιάρ.

Tο «Paradis: Amour» του Ούλριχ Ζάιντλ είναι λιγότερο δυσνόητο και ηθελημένα προκλητικό από τα προηγούμενα φιλμ του, αλλά πλατιάζει και είναι σε στιγμές αχρείαστα αντιαισθητικό (δες clip στο τέλος του άρθρου), ενώ ο Μισέλ Γκοντρί δείχνει κάπως ιδιοσυγκρασιακά και χωρίς την καθιερωμένη παιχνιδιάρικη διάθεσή του, το πορτραίτο μιας ομάδας παιδιών στον δρόμο προς την ενηληκίωση, στο «The we and the I».

Όμως το σπουδαίο νέο που προέκυψε από το παρασκήνιο του φεστιβάλ, ήταν πως ο Ρίντλεϊ Σκοτ και ο σεναριογράφος του «Blade Runner», Χάμπτον Φέντσερ, σκέπτονται πολύ σοβαρά ένα sequel της μυθικής (προ 30ετίας) ταινίας επιστημονικής φαντασίας!

Επίσης, ο Πολ Γκρίνγκρας («Bourne Supremacy», «Βourne Ultimatum», «Βloody Sunday») ανέλαβε να σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ σχετικά με την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα (!), αφού όπως είπε ο ίδιος: «Ο Γκουαρντιόλα, ο Μέσι και η παρέα τους, άγγιξαν την αθλητική τελειότητα πολλές φορές μέσα σε αυτή την τριετία!».

Ο Μόργκαν Φρίμαν θα πλαισιώσει τελικά τους Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο... μεσήλικο Hangover με τίτλο «Last Vegas» (για το οποίο διάβασες Ε Δ Ω), ενώ ο Λίαμ Χέμσγουορθ («Hunger Games») θα πρωταγωνιστήσει στο γιάπικο θρίλερ «Paranoia» του Ρόμπερτ Λούκετιτς («21», «Killers») με τους Γκάρι Όλντμαν και Χάρισον Φορντ.

Joker

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos