Κάννες 16: Οι δύο πιο όμορφες οπτικά ταινίες της διοργάνωσης

Δημοσίευση: 23 Μαΐου 2016, 15:25
Συντάκτης:

Πρόκειται για δύο εικονοκλάστες δημιουργούς, εραστές της φόρμας και της οπτικής κινηματογραφικής μέθεξης, αν και στην ουσία τους εντελώς διαφορετικοί. 

Ο Νίκολας Βίντιγκ Ρεφν είναι μονίμος χαμένος σε ένα σχεδόν σουρρεαλιστικό χωροχρονικό σύμπαν, όπου εικονογραφεί την βία ή την ομορφιά με ονειρικά αισθητικά αποτελέσματα, αδιαφορώντας στη ουσία για την σεναριακή δομή (εξαιρείται ίσως το "Drive").

O Παρκ Τσαν Γουκ παντρεύει μαγικά την εμμονή του με την εκδικητική βία, μαζί με τις μύχιες επιθυμίες των πρωταγωνιστών, ψυχωσικά ερωτικές, σε ένα τελικό αποτέλεσμα με παλμό και αποκαλυπτικά, ξεγυμνωτικά φινάλε.

Ο Ρεφν παρουσίασε στις Κάννες το "The neon demon"στο οποίο πρωταγωνιστουν οι  Έλ Φάνινγκ, Τζένα Μαλόουν, Μπέλα Χίθκοουτ, Κιάνου Ριβς, Κριστίνα Χέντρικς (και το οποίο θα δούμε προσεχώς στις ελληνικές αίθουσες). Ένα θρίλερ τρόμου (όπως περιγράφεται από την επίσημη σύνοψη του φιλμ) που αντικατοπτρίζει πλήρως τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά της σκηνοθετικής του ματιάς (οπτικά υπέροχο, σεναριακά κενό και γενικά ματαιόδοξο) και που το στόρι έχει ως εξής: 

Όταν η Τζέσι, ένα επίδοξο μοντέλο, μετακομίζει στο Λος Άντζελες, τα νιάτα και η ζωντάνια της καταβροχθίζονται από μια ομάδα γυναικών, με εμμονή στην ομορφιά, που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, για να πάρουν αυτό που έχει...

Ο Παρκ Τσαν Γουκ παρουσίασε το "The handmaiden", ένα λεσβιακό θρίλερ εποχής που καταχειροκροτήθηκε.

Με διάχυτο ερωτισμό, αλλά και συνεχείς ανατροπές, μαζί και το ακαταμάχητο στυλ του Κορεάτη, οι κριτικές κάνουν λόγο για ένα συναρπαστικό φιλμ. 

Στόρι: Μια Γιαπωνέζα κληρονόμος προσλαμβάνει μια νεαρή κλέφτρα ως προσωπική της βοηθό. Η τελευταία έχει στόχο να την γοητεύσει και να την εκμεταλλευτεί. Μόνο που το σχέδιό της δεν πηγαίνει κατ' ευχήν εξαιτίας των συναισθημάτων της. Πρόκειται για μεταφορά του βιβλίου της Σάρα Γουότερς "Fingersmith".

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos